Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Πολωνοί αστρονόμοι ανακαλύπτουν νέα αστρική «γέφυρα» στα Νέφη του Μαγγελάνου


Πολωνοί αστρονόμοι από το Πείραμα Οπτικού Βαρυτικού Εστιασμού (OGLE), έχουν ανακαλύψει μια νέα αστρική γέφυρα, που αποτελεί μια συνεχή σύνδεση μεταξύ των Νεφών του Μαγγελάνου. 
Η διαπίστωση αυτή βασίζεται στον αριθμό των χαρτών πυκνότητας για τον αστρικό πληθυσμό που βρίσκεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το OGLE. 

Αυτή είναι η πιο εκτεταμένη οπτική έρευνα αυτής της περιοχής μέχρι σήμερα. 
«Θεωρούμε ότι ο νεαρός πληθυσμός είναι παρών, κυρίως στο δυτικό μισό της περιοχής της Γέφυρας του Μαγγελάνου (MBR), η οποία, σε συνδυασμό με το πρόσφατα ανακαλυφθέντα νεαρό πληθυσμό στην ανατολική Γέφυρα, αποτελούν μια συνεχή ροή των αστέρων που συνδέει τους δύο γαλαξίες μαζί,» γράφουν οι ερευνητές σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη 1 Οκτωβρίου 
"Η νεαρή κατανομή του πληθυσμού είναι συγκεντρωμένη, με μία από το μεγάλες πυκνότητες κοντά στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου (SMC), και από την άλλη, αρκετά απομονωμένη, βρίσκεται στη μέση περίπου ανάμεσα το σύννεφα, την οποία καλούμε το νησί OGLE."
Τα Νέφη του Μαγγελάνου αποτελούνται από δύο γαλαξίες: το Μεγάλο (LMC) και το Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου και είναι το πιο κοντινό στο Γαλαξία μας ζευγάρι αλληλεπιδρώντων γαλαξιών. 
Τα σύννεφα έχουν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αστρονόμους και θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κατανόηση του Σύμπαντος.


Η πυκνότητα του χάρτη, επιβεβαιώνει ότι η πλειοψηφία των νεαρών αστέρων βρίσκονται στο δυτικό τμήμα της κλασικής Γέφυρας, αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό, δείχνει ότι ο νεαρός πληθυσμός είναι επίσης παρών στο ανατολικό τμήμα της κλασικής περιοχής της Γέφυρας, το οποίο δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ πριν. 
"Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει συνεχή ροή νέων άστρων που συνδέουν τους δύο γαλαξίες," καταλήγει η ομάδα.

Παρουσιάστηκαν αριθμοί χαρτών πυκνότητας που αποτελούν ένα πρώτο ενιαίο σύνολο δεδομένων των αστρικών πληθυσμών στην περιοχή μεταξύ των Νεφών του Μαγγελάνου, πολύ μεγαλύτερο από ό, τι η κλασική Γέφυρα του Μαγγελάνου.

Αυτή είναι μια μοναδική βάση δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή μοντέλων και προσομοιώσεων στην αλληλεπίδραση του παρελθόντος μεταξύ των Νεφών του Μαγγελάνου και του Γαλαξία μας.


Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ