Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Μια σύνδεση της βαρύτητας του Χιγκς μπορεί να αφήσει ίχνη σε λευκούς νάνους
Image: NASA, ESA
Εικόνα του Σείριου Α και του Σείριου Β, λαμβάνονται από το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ. Ο Σείριος Β, ο οποίος είναι ένας λευκός νάνος, μπορεί να φανεί ως μια αχνή κεφαλή καρφίτσας φωτός στο κάτω αριστερό τμήμα του πολύ πιο φωτεινού Σείριου Α.
Η ανακάλυψη του μποζονίου Χιγκς στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) το 2012, αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση της προέλευσης της μάζας των στοιχειωδών σωματιδίων. Αφού η μάζα παίζει σημαντικό ρόλο στη βαρύτητα, το Χιγκς θα μπορούσε επίσης να αποκαλύψει γνώσεις σχετικά με τη φύση της βαρύτητας. 
Μια πιθανότητα είναι ότι το πεδίο Χιγκς θα μπορούσε να συνδεθεί σε μια συγκεκριμένη καμπυλότητα του χωροχρόνου, ένα σενάριο που επικαλείται σε διάφορες επεκτάσεις του Καθιερωμένου Μοντέλου.

Τώρα, οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι τα νεκρά αστέρια που ονομάζονται λευκοί νάνοι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διερεύνηση και τον τόπο ορίων για τη σύζευξη μεταξύ του πεδίου Χιγκς και της καμπυλότητας του χωροχρόνου. 
Η μελέτη, από τον Roberto Onofrio στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα στην Ιταλία και το Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν Κέντρο Αστροφυσικής στο Κέιμπριτζ, Μασαχουσέτη, και του Gary A. Wegner στο Κολέγιο Ντάρτμουθ στο Ανόβερο, Νέο Χάμσαϊρ, δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του Αστροφυσικού Περιοδικού.

Η κατανόηση της σύζευξης της καμπυλότητας του Χιγκς, έχει αρκετές συνέπειες. 
Μια ποικιλία των προτεινόμενων μοντέλων που επικαλούνται αυτή τη σύζευξη, δείχνουν ότι το Χιγκς μπορεί να παίξει το ρόλο του πληθωρισμού, ή ότι το Χιγκς μπορεί να χρησιμεύσει ως ένας μηχανισμός για να καταστείλουν την σκοτεινή ενέργεια συμβολής των κβαντικών πεδίων σε επίπεδο συμβατό με τις παρατηρήσεις.

Στο μέλλον, η φασματοσκοπική ανάλυση θα μπορούσε να βελτιωθεί με την παρατήρηση σημάτων από επιπλέον λευκούς νάνους, και ίσως επεκταθεί στην περίπτωση ισχυρότερων αστέρων νετρονίων βαρύτητας, αν και είναι δύσκολο σε αυτή την τελευταία περίπτωση, για την ανίχνευση χαρακτηριστικών φασματοσκοπίας.


To-New-Sas

Πηγή / Περισσότεραphys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ