Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

«Βαφτίστε» το σημείο προσεδάφισης της αποστολής Ροζετα
Ονομά το σημείο προσεδάφισης της αποστολής Ροζέτα
ESAΠρόσκληση στο ευρύ κοινό να συμμετάσχει με τον δικό του τρόπο στην αποστολή Rosetta, βαφτίζοντας το σημείο προσεδάφισης του οχήματος Philae, απηύθυνε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και οι συνεργάτες του στο πλαίσιο της αποστολής.

Το Philae προορίζεται να προσεδαφιστεί στον κομήτη 67P/ Churyumov-Gerasimenko στις 12 Νοεμβρίου. Το σημείο προσεδάφισης επί της παρούσης είναι γνωστό ως «Site J»- ωστόσο, σύμφωνα με την ESA, ως το σημείο της πρώτης «μαλακής» προσεδάφισης ενός τεχνητού, κατασκευασμένου από ανθρώπους αντικειμένου σε έναν κομήτη, αξίζει την τιμή ενός ονόματος που θα μείνει στην ιστορία, επιδεικνύοντας τη σημασία του επιτεύγματος.
Βάσει των κανόνων, επιτρέπεται να προταθεί οποιοδήποτε όνομα, αρκεί να μην είναι το όνομα κάποιου προσώπου. Το όνομα θα πρέπει να συνοδεύεται από μια μικρή περιγραφή, μέχρι 200 λέξεις, όπου θα εξηγείται γιατί ενδείκνυται για τη συγκεκριμένη χρήση.
Η «κριτική επιτροπή» θα αποτελείται από μέλη της Philae Steering Committee και ο νικητής θα προσκληθεί να παρακολουθήσει «ζωντανά» την προσεδάφιση από το κέντρο ελέγχου αποστολής της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας.
Ο διαγωνισμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα διαρκέσει ως τις 23.59 GMT της 22ης Οκτωβρίου. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 3 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα της Rosetta και στα  «κανάλια» της ESA στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και στις ιστοσελίδες και τους λογαριασμούς στα social media της γερμανικής, της γαλλικής και της ιταλικής διαστημικής υπηρεσίας (DLR, CNES, ASI).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό κάνοντας κλικ εδώ Ονομάστε το σημείο προσεδάφισης της αποστολής Ροζέτα

Πηγή: naftemporiki.gr , esa.int

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ