Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Ο Γαλαξίας μας ανακατεύει του κοντινούς νάνους γαλαξίες, αφαιρώντας όλα τα ίχνη σχηματισμού άστρων αερίου
Credit: NRAO/AUI/NSF
Καλλιτεχνική απεικόνιση του Γαλαξία μας. Το καυτό φωτοστέφανο του φαίνεται να αφαιρεί τον αστρικό σχηματισμό ατομικού υδρογόνου από τους σφαιροειδείς συντρόφους νάνους γαλαξίες του.Οι αστρονόμοι, χρησιμοποιώντας το Green Bank Τηλεσκόπιο του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών (GBT) στη Δυτική Βιρτζίνια, μαζί με δεδομένα από άλλα μεγάλα ραδιοτηλεσκόπια, έχουν ανακαλύψει ότι οι πλησιέστεροι γαλαξιακοί γείτονές μας, οι σφαιροειδείς νάνοι γαλαξίες, στερούνται του σχηματισμού άστρων αερίου, και γι' αυτό φταίει ο Γαλαξίας μας.

Αυτές οι νέες ραδιοφωνικές παρατηρήσεις, που είναι η υψηλότερη ευαισθησία του είδους τους που έχει αναληφθεί ποτέ, αποκαλύπτει ότι μέσα σε ένα καλά καθορισμένο όριο γύρω από το Γαλαξία μας, οι νάνοι γαλαξίες είναι εντελώς άνευ αέριοy υδρογόνου· πέρα από αυτό το σημείο, οι νάνοι γαλαξίες είναι γεμάτοι με υλικό σχηματισμού άστρων.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πιο μακρινοί ακανόνιστοι νάνοι γαλαξίες έχουν μεγάλες "δεξαμενές" ουδέτερου αέριου υδρογόνου, το καύσιμο για το σχηματισμό άστρων. 
Αυτές οι τελευταίες παρατηρήσεις, όμως, δεν ήταν αρκετά ευαίσθητες για να αποκλείσουν την παρουσία του αερίου αυτού στους μικρότερους σφαιροειδείς νάνους γαλαξίες.To-New-Sas

Πηγή: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ