Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Ο σχηματισμός και η μεγάλη κλίμακα του περιορισμού των πιδάκων που εκπέμπονται από τα νέα αστέρια διαλευκάνθηκε
Credit: INRSΜια διεθνής ομάδα επιστημόνων έχει καταφέρει να εξηγήσει το σχηματισμό και τη διάδοση σε αστρονομικές αποστάσεις από πίδακες ύλης που εκπέμπεται από τα νέα αστέρια-ένα από τα πιο συναρπαστικά μυστήρια της σύγχρονης αστρονομίας.

Χρησιμοποιώντας μία πατενταρισμένη πειραματική συσκευή και μεγάλης κλίμακας αριθμητικές προσομοιώσεις, η ομάδα συγκέντρωσε στοιχεία που συνάδουν με αστροφυσικές παρατηρήσεις.
Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας-που μόλις δημοσιεύτηκαν στο επίσημο περιοδικό Science, ανοίγουν νέες ευκαιρίες για τη μελέτη του ρόλου των μαγνητικών πεδίων στην αστροφυσική και τη θερμοπυρηνική σύντηξη.
Ο Bruno Albertazzi, φοιτητής με διδακτορικό στο πρόγραμμα ενέργειας και υλικών επιστημών στο INRS (σε συνεργασία με την εποπτεία του Πολυτεχνείου της Γαλλίας), είναι ο κύριος συγγραφέας.

Η ομάδα των επιστημόνων από τη Γαλλία, τον Καναδά, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξαν ότι αστρικοί πίδακες μπορεί να περιορίζονται από μεγάλης κλίμακας μαγνητικό πεδίο ευθυγραμμισμένο με τον άξονα τους.
Όχι μόνο είναι συνεπής με τα σημερινά δεδομένα της αστροφυσικής, ο προτεινόμενος μηχανισμός εξηγεί ενδιαφέρουσες εκπομπές ακτίνων-Χ οι οποίες έχουν παρατηρηθεί κατά μήκος των πιδάκων από το διαστημικό τηλεσκόπιο Τσάντρα, "εξηγεί o ομότιμος καθηγητής για το INRS, Henri Pepin, που πήρε μέρος στην έρευνα.
"Αυτός, ο ίδιος μηχανισμός, θα μπορούσε να είναι στο "παιχνίδι" με άλλους τύπους αστροφυσικών πιδάκων, όπως οι λευκοί νάνοι, άστρα νετρονίων και μαύρες τρύπες."


To-New-Sas

Πηγή: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ