Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Σμήνος από μικροσκοπικά διαστημικά σκάφη θα εξερευνήνουν την επιφάνεια της Ευρώπης με ταχεία ανταπόκριση

Credit: NASA/JPL-Caltech
Με βάση τα νέα στοιχεία από το φεγγάρι του Δία, Ευρώπη, οι αστρονόμοι υποθέτουν ότι τα χλωριούχα άλατα φυσαλίδων πάνω από τον παγκόσμιο υγρό ωκεανό του παγωμένου φεγγαριού, θα φτάσουν στην παγωμένη επιφάνεια όπου βομβαρδίζονται με το θείο από τα ηφαίστεια στο εσώτατο μεγάλο φεγγάρι του Δία Ιώ. Τα νέα ευρήματα προτείνουν απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν συζητηθεί από την εποχή του Βογιατζερ και Γαλλιλαιο, αποστολές της NASA. Αυτή η εικόνα της Ευρώπης (πρώτο πλάνο), ο Δίας (δεξιά) και Ιώ (μέση) είναι η έννοια του καλλιτέχνη.
Ένα μικρό διαστημικό σκάφος που φέρει ένα σμήνος από «chipsats» (τσιπ δορυφόρους) σε μέγεθος γραμματοσήμων, θα μπορούσαν κάποια μέρα να εξερευνήσουν το παγωμένο φεγγάρι του Δία, Ευρώπη. 
Η NASA χρηματοδότησε έγκαιρα την ανάπτυξη της ασυνήθιστης ιδέας για την αποστολής, καθώς φαίνεται για την μελλοντική εξερεύνηση του διαστήματος των πλανητών και των δορυφόρων που μπορεί να περιέχουν τόσο το νερό όσο και εξωγήινη ζωή.
Credit: Draper Laboratory
Εργαστήριο Ντρέιπερ, καλλιτέχνη απεικόνηση, οραματίστηκε την αποστολή στο φεγγάρι του Δία, Ευρώπη. 
Credit: NASA/JPL-Caltech/SETI Institute
Αυτή η επαναπροβολή του επίσημου βασικού χάρτη USGS της Ευρώπης, βρίσκεται στο κέντρο που εκτιμάται  η περιοχή πηγής για πιθανά λοφία που θα μπορούσαν να έχουν ανιχνευθεί χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ. Η προβολή αυτή επικεντρώνεται στις -65 μοίρες γεωγραφικού πλάτους, 183 μοίρες γεωγραφικού μήκους.
Credit: Cornell University
Ο δορυφόρος σε μέγεθος γραμματοσήμου, που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο Κορνελ, που είχε μια δοκιμαστική εκτέλεση πάνω στο διαστημικό λεωφορείο Endeavour το 2011."Κάθε φορά που πάμε εκεί βρίσκουμε εντυπωσιακά πράγματα που δεν περιμέναμε να βρούμε", είπε ο Streetman. 
"Και εμείς πάντα φεύγουμε με περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις."


Η πρόταση αυτή δεν είναι η μόνη ιδέα για να εξετάσει το ενδεχόμενο μικρότερων ρομποτικών εξερευνητών για την Ευρώπη. 
Μια άλλη ιδέα από το Jet Propulsion Laboratory (Εργαστήριο Αεριώθησης) της NASA στην Καλιφόρνια και το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία, πρότεινε, χρησιμοποιώντας ένα μικρό ρομποτικό υποβρύχιο σε μέγεθος ως δύο κουτάκια αναψυκτικού για να ψάξουν για σημάδια εξωγήινης ζωής στον ωκεανό της Ευρώπης.


To-New-Sas

Πηγή: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ