Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Η «αυτοφωτογράφιση» του Ροζετα
16 Οκτωβρίου 2014
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Image Credit: ESA/Rosetta/Philae/CIVA
Αυτή η αυτοφωτογραφία του διαστημικού σκάφους Ροζετα, λήφθηκε στις 7 Οκτωβρίου.
Κατά τη στιγμή εκείνη, το διαστημικό σκάφος ήταν περίπου 472 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον πλανήτη Γη, αλλά μόνο 16 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο.
Διαφαινόμενη πέρα από το διαστημικό σκάφος κοντά στην κορυφή του πλαισίου η πέτρα, με ροή σκόνης και αερίου μακριά από τους περίεργους διπλούς-με λοβούς πυρήνα του κομήτη και την φωτεινή λάμψη από την αντανάκλαση του φωτός του ήλιου σε έναν από τα 14 μέτρων μήκους ηλιακών συστοιχιών του Ροζετα.
Στην πραγματικότητα, οι δύο εκθέσεις, μία σύντομη και μία μακρά, ενώθηκαν για να καταγράψουν τη δραματική σκηνή υψηλής αντίθεσης, χρησιμοποιώντας το σύστημα κάμερας CIVA του Ροζετα για τον ακινητοποιημένο προσεδαφιστή Φίλαε. 
Για να επιλέξουν την κύρια περιοχή προσεδάφισης που είναι ορατή στο μικρότερο λοβό του πυρήνα.
Αυτή είναι η τελευταία εικόνα που αναμένεται από τις κάμερες του Φίλαε πριν ο προσεδαφιστής χωριστεί από το Ροζέτα στις 12 Νοεμβρίου.
Λίγο μετά το χωρισμό, το Φίλαε θα λάβει άλλη μία εικόνα κοιτάζοντας πίσω προς το όχημα σε τροχιά, και θα αρχίσει την κάθοδο του προς τον πυρήνα του κομήτη.Το πλήρες κείμενο: blogs.esa.int


To-New-Sas

Πηγή: apod.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ