Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Αναζητώντας για κομήτες σε μια θάλασσα άστρων

Image Credit: NASA/JHUAPL


Μια νύχτα του Ιουλίου του τρέχοντος καλοκαιριού, ένα 5.200-λιβρών (2.340 κιλών) μπαλόνι γόνδολας, κρέμεται από ένα γερανό και κινείται προς τις ανοιχτές πόρτες του κτιρίου στο Johns Hopkins, Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένης Φυσικής Εργαστηρίου στο Laurel, Md. 

Τα τηλεσκόπια και όργανα που μεταφέρονται από το τελεφερίκ, το οποίο είναι μέρος της πλατφόρμας  παρατήρησης της NASA για την Πλανητική Επιστήμη (BOPPS), βαθμονομούνται με τη λήψη μακράς παρατήρησης στα άστρα και άλλα αντικείμενα στον ουρανό.

Αυτή η φωτογραφία δημιουργήθηκε από 100 ξεχωριστές φωτογραφίες 30-δευτερολέπτων έκθεσης, σύμμεικτες μαζί για να δημιουργήσουν τα ίχνη άστρων που "περιστρέφονται" γύρω από τον Πολικό Αστέρα.

Το BOPPS είναι ένα στρατοσφαιρικό μπαλόνι αποστολής, σε μεγάλο υψόμετρο, το οποίο θα δαπανήσει έως και 24 ώρες για να μελετήσει μια σειρά από αντικείμενα του ηλιακού μας συστήματος, συμπεριλαμβανομένων ενός κομήτη του Νέφους του Όορτ. 
Δυο κομήτες που μπορεί να είναι ορατοί κατά τη διάρκεια της πτήσης, περιλαμβάνονται οι, Pan STARRS και Siding Spring, ο οποίος θα περάσει πολύ κοντά από τον Άρη στις 19 Οκτωβρίου. 
Η αποστολή μπορεί επίσης να ερευνήσει μια πιθανή σειρά άλλων στόχων, συμπεριλαμβανομένων αστεροειδών, τη Δήμητρα και την Εστία, το φεγγάρι της Γης, του Ποσειδώνα και του Ουρανού. 
Το BOPPS έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου από το Columbia Scientific Balloon Research Facility (Κολούμπια Επιστημονικό Μπαλόνι Ερευνητικής Μονάδας) της NASA, στο Fort Sumner, Νέο Μεξικό.


To-New-Sas

Πηγή: nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ