Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Νυκτερινό «χρονικό διάστημα»Αυτό το βίντεο χρονικού διαστήματος από το διάστημα, λήφθηκε από το αστροναύτη της ESA, Alexander Gerst, από την ενότητα παρατηρητηρίου του θόλου στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμός, καθώς είναι σε τροχιά γύρω από τη Γη σε περίπου 400 χλμ. υψόμετρο. 

Καθώς ο Διαστημικός Σταθμός περνάει πάνω από τη Γη το βράδυ, μπορούμε να δούμε τα φώτα της πόλης και τις λάμψεις των αστραπών.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ταξιδεύει με 28.800 χλμ/ώρα, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μόνο 90 λεπτά για να κάνει πλήρως τον κύκλο της Γης. 
Σε κάθε τροχιά ο σταθμός κινείται με περίπου 2.200 χιλιόμετρα προς τη Δύση σε σχέση με τα προηγούμενα 90 λεπτά.

Οι αστροναύτες χρησιμοποιούν συχνά κανονικές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές για να καταγράψουν τις εικόνες της Γης μέσω της Ευρωπαϊκής μονάδας παρατηρητηρίου του θόλου στον ελεύθερο χρόνο τους. 
Ρυθμίζουν τις κάμερες για να καταγράφουν μια εικόνα κάθε λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, παίζοντας τις εικόνες γρήγορα, δημιουργείται αυτό το αποτέλεσμα χρονικού-διαστήματος.


Ο Alexander, εργάστηκε ως γεωφυσικός και ηφαιστειολόγος πριν επελέγη ως αστροναύτης της ESA το 2009.
Η αποστολή του, "Μπλε Κουκκίδα / Blue Dot", περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο επιστημονικό πρόγραμμα πειραμάτων στις φυσικές επιστήμες, τη βιολογία και τη φυσιολογία του ανθρώπου, καθώς και έρευνα της ακτινοβολίας και επιδείξεις τεχνολογιών.
Όλα τα πειράματα επιλέγονται να αξιοποιήσουν το εργαστήριο έξω-από-αυτό-τον-κόσμο για τη βελτίωση της ζωής στη Γη ή να προετοιμαστούν για περαιτέρω ανθρώπινη εξερεύνηση για το ηλιακό μας σύστημα.


To-New-Sas

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ