Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Ψευδαισθήσεις στα Κοσμικά σύννεφαΕπιλογή για πλήρη ανάλυση
Image Credit: X-ray: NASA/CXC/SAO; Infrared: NASA/JPL-CaltechΠαρειδωλία, είναι το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο οι άνθρωποι βλέπουν αναγνωρίσιμα σχήματα στα σύννεφα, πετρώματα, ή άλλα άσχετα αντικείμενα ή δεδομένα. 
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτού του φαινομένου στη Γη και στο διάστημα.

Όταν μια εικόνα από το Παρατηρητήριο Τσαντρα ακτίνων-Χ της NASA του PSR B1509-58 - ένα περιστρεφόμενο άστρο νετρονίων που περιβάλλεται από ένα σύννεφο ενεργητικών σωματιδίων - κυκλοφόρησε το 2009  (Ελληνικά)ή chandra.si.edu, κέρδισε γρήγορα την προσοχή, επειδή πολλοί είδαν μία δομή που μοιάζει με χέρι στην εκπομπή ακτίνων-Χ.

Σε μια νέα εικόνα του συστήματος, οι ακτίνες-Χ από το Τσαντρα σε χρυσό, φαίνεται μαζί με υπέρυθρα δεδομένα από την Ευρέως Πεδίου Υπέρυθρη Έρευνα Εξερεύνησης της NASA (WISE) τηλεσκόπιο σε κόκκινο, πράσινο και μπλε. 
Η παρειδωλία μπορεί να "χτυπήσει" και πάλι, καθώς μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι βλέπουν ένα σχήμα ενός προσώπου στα υπέρυθρα δεδομένα του WISE. 
Εσύ τι βλέπεις;

Το Πυρηνικό Φασματοσκοπικό Τηλεσκόπιο Σειράς της NASA, ή NuSTAR, έλαβε επίσης μια φωτογραφία του άστρου νετρονίου στο νεφέλωμα το 2014, με τη χρήση υψηλής ενέργειας ακτίνων-Χ από το Τσάντρα.

PSR B1509-58, είναι περίπου 17.000 έτη φωτός από τη Γη.


To-New-Sas

Πηγή: nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ