Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Το Σύμπαν είναι παλαιότερ από ό, τι φαίνεται
Image credit: Hubble/NASA


Όταν οι αστρονόμοι, όρισαν την πρώτη ημερομηνία του άστρου HD 140283  (Bond 2013), που βρίσκεται μόνο 190 έτη φωτός από τη Γη στον αστερισμό του Ζυγού, είχαν προβληματιστεί.
Αυτό το σπάνιο, αστέρι φάνηκε να είναι αρκετά αρχαίο και γρήγορα του δόθηκε το παρατσούκλι αστέρι Μαθουσάλας. 
Είναι ένας φτωχός σε μέταλλα υπο-γίγαντας με ένα προφανές μέγεθος των 7.223.
Το αστέρι ήταν γνωστό για έναν αιώνα ή τόσο περίπου ως ένα αστέρι υψηλής ταχύτητας, αλλά η παρουσία του στην ηλιακή γειτονιά μας και η σύνθεσή του ήταν σε αντίθεση με τη θεωρία.
Επιπλέον, το HD140283 δεν ήταν απλώς μια ιδιορρυθμία από την αυγή του Σύμπαντος, σχηματίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από τη Μεγάλη Έκρηξη.
Αντίθετα, φαίνεται να είναι περίπου 14.460 δισεκατομμυρίων χρόνων παλιό ... που το καθιστά μεγαλύτερο από ό, τι το ίδιο το Σύμπαν, σήμερα εκτιμάται ότι είναι 13.817 δισεκατομμυρίων χρόνων παλιό (εκτιμάται από την κοσμική μικροκυματική ακτινοβολία υποβάθρου).

Φυσικά, αυτό τελικά αποκάλυψε ότι τα περιθώρια σφάλματος στην εκτίμηση της ηλικίας του αστεριού του Μαθουσάλα, ήταν στην πραγματικότητα πολύ ευρύτερο από ό, τι η αρχική έρευνα πρότεινε, οι αστρονόμοι πρόσθεσαν ένα περιθώριο 800 εκατομμυρίων χρόνων.
Οι γραμμές σφάλματος θα μπορούσαν να είναι πολύ νεότερες, οι οποίες το καθιστούν ένα από τα πρώτα γνωστά αστρικά αντικείμενα στο Σύμπαν, αλλά σίγουρα μέσα στα όρια του χρόνου από τη Μεγάλη Έκρηξη.
Αλλά, τι γίνεται με αυτό το ανώτατο όριο για την ηλικία;
Εκεί, υπάρχει μια πιθανότητα ότι αυτό το αστέρι θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να είναι τόσο παλιό απ' ότι έδειξαν οι αρχικές μετρήσεις, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται σε "αυτή την πλευρά της Μεγάλης Έκρηξης";

"Το ακόμα αναπάντητο ερώτημα είναι σε περίπτωση που το παρατηρήσιμο σύμπαν διαστέλλεται. 
Αν το διαστελλόμενο σύμπαν έχει μια μάζα και όγκο, ανεξάρτητα από το σχήμα που έχει, θα πρέπει να επεκτείνεται σε άλλο μέσο", λέει ο Kilkis. 
Αυτό το «μέσο» είναι απείρου μεγέθους και βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν, λειτουργώντας έτσι ως θερμική καταβόθρα για το σύμπαν, το οποίο είναι μια θερμική πηγή ακτινοβολίας που βρίσκεται μέσα στη "βύθιση".To-New-Sas

Πηγή: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ