Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη - η περιοχή "J" από 18 χλμΜοντάζ των τεσσάρων εικόνων του Κομήτη 67Ρ / CG που λήφθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου, από απόσταση 18,1 χλμ από το κέντρο του κομήτη - κοντινότερη εικόνα μας μέχρι τώρα.Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM
Μοντάρισμα τεσσάρων εικόνων του 67Ρ / CG, λήφθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου από 18,1 χλμ., και διαθέτουν την πρωταρχική τοποθεσία J. Σημειώστε ότι ένα «χαρακτηριστικό» μπορεί να φαίνεται κατά το σκοτεινό ουρανό στο κέντρο των άνω δύο εικόνων του μονταρίσματος, δηλαδή μια ευρεία, διάχυτη περιοχή της φωτεινότητας χαμηλού επιπέδου. Η τρέχουσα σκέψη μας είναι ότι αυτό είναι πιθανό να οφείλεται σε εσωτερική σκέδαση εκτός του άξονα φωτός (δηλαδή από τον ίδιο τον κομήτη) στην οπτική NAVCAM, παρά από την εκπομπή από το κώμα του κομήτη, αλλά εμείς θα προβούμε σε περαιτέρω ελέγχους. (Περισσότερα Αγγλ.)Οι τέσσερις 1024 x 1024 εικονοστειχείων εικόνες που συνθέτουν το μοντάρισμα, παρέχονται στο τέλος της ανάρτησης: για την λεπτομερή επεξεργασία, παρακαλούμε δείτε την προηγούμενη ανάρτηση. 
Η κλίμακα της εικόνας σε αυτή την απόσταση είναι περίπου 1,4 μέτρα ανά εικονοστοιχείο, έτσι ώστε το κάθε 1024 πλαίσιο εικονοστοιχείου, είναι περίπου 1,4 χιλιόμετρα.


Η εικόνα διαθέτει την τοποθεσία J, την κύρια περιοχή προσεδάφισης για το Φίλαε. 
Μια εικόνα πλαίσιου παρέχεται παρακάτω.
Περιοχή J, το κύριο σημείο προσεδάφισης του Φίλαε. (Περισσότερα Αγγλ.)To-New-Sas

Πηγή /Περισσότεραblogs.esa.int

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ