Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Το διαστημικό σκάφος LRO καταγράφει εικόνες του κρατήρα LADEEΠριν
Image Credit: NASA/Goddard/Arizona State University
Αυτή-ες οι εικόνα-ες δείχνουν την έκταση των επιπτώσεων του LADEE πριν και μετά το διαστημικό σκάφος προγραμματίσει την επίπτωση στο ανατολικό χείλος του κρατήρα Sundman V.


Μετά
Το Lunar Reconnaissance οχήματος σε τροχιά (LRO) της NASA, έχει κατασκοπεύσει ένα νέο κρατήρα στην επιφάνεια της σελήνης., που έγινε από την επίδραση της αποστολής του οχήματος Σεληνιακής Ατμόσφαιρας και Σκόνη Περιβάλλοντος Εξερεύνησης της NASA (LADEE).

Η αποστολή LADEE έληξε στις 18 Απριλίου του 2014, με το διαστημικό σκάφος να έχει προγραμματισμένη επίπτωση στο ανατολικό χείλος του κρατήρα Sundman V στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού.

Το LRO εκτοξεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2009. 
Το LRO εξακολουθεί να προσφέρει στον κόσμο την εκπληκτική θέα της σεληνιακής επιφάνειας και μια αρκετά μεγάλη συλλογή από σεληνιακά στοιχεία για έρευνα.
Image Credit: NASA/Goddard/Arizona State University
Το LRO έχει απεικονίσει την περιοχή της σύγκρουσης του LADEE στο ανατολικό χείλος του κρατήρα Sundman V. Η εικόνα δημιουργήθηκε από αναλογίες δύο εικόνων, μία που λαμβάνεται πριν από την πρόσκρουση και η άλλη μετά. Η φωτεινή περιοχή αναδεικνύει το τι έχει αλλάξει από την εποχή των δύο εικόνων, ειδικά από το σημείο πρόσκρουσης και την εκτίναξη.
Image Credit: NASA's Goddard Space Flight Center
Καλλιτεχνική απεικόνιση του Lunar Reconnaissance Orbiter με την αποστολή Apollo και το φεγγάρι στο παρασκήνιο.Image Credit: NASA Ames/Dana Berry
Καλλιτεχνική απεικόνιση της Σεληνιακής Ατμόσφαιρας και Σκόνη Περιβάλλοντος Εξερεύνησης της NASA (LADEE), το διαστημικό σκάφος φαίνεται σε τροχιά κοντά στην επιφάνεια της σελήνης.To-New-Sas

Πηγή: nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ