Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

ΝΑSA: Οι αστροναύτες στον ΔΔΣ δεν κινδυνεύουν (εικόνες)
Reuters/HANDOUT
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του space.com, το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Cygnus μετέφερε 2,268 κιλά τροφίμων, υλικού που σχετιζόταν με πειράματα και άλλες προμήθειες.
Ο Ουΐλιαμ Γκαρστενμάιερ, στέλεχος του Human Exploration and Operations Directorate της ΝΑSA, προέβη στην εξής δήλωση σχετικά με το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στο Pad 0A του Mid-Atlantic Regional Spaceport στο Wallops Flight Facility στη Βιρτζίνια κατά την απόπειρα εκτόξευσης του πυραύλου Antares και του διαστημοπλοίου Cygnus της Οrbital Sciences:
«Αν και η NASA είναι απογοητευμένη που η τρίτη συμβεβλημένη αποστολή ανεφοδιασμού της Orbital Sciences στον Διεθνή Διαστημικού Σταθμού δεν ήταν επιτυχής σήμερα, θα συνεχίσουμε να προχωρούμε προς την επόμενη απόπειρα μόλις κατανοήσουμε πλήρως το σημερινό ατύχημα. Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού δεν κινδυνεύει να μείνει χωρίς τρόφιμα ή άλλες σημαντικές προμήθειες».

«Η Orbital επέδειξε αξιοσημείωτες δυνατότητες στις πρώτες της δύο αποστολές στον σταθμό νωρίτερα μέσα στο έτος, και ξέρουμε ότι μπορούν να επαναλάβουν αυτή την επιτυχία. Η εκτόξευση πυραύλων είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, και μαθαίνουμε από κάθε επιτυχία και κάθε αποτυχία. Η  σημερινή απόπειρα εκτόξευσης δεν θα μας αποτρέψει από το να δουλεύουμε για να επεκτείνουμε την ήδη επιτυχή δυνατότητα εκτόξευσης φορτίων από τις αμερικανικές ακτές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό».
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του space.com, το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Cygnus μετέφερε 2,268 κιλά τροφίμων, υλικού που σχετιζόταν με πειράματα και άλλες προμήθειες. Το συμβόλαιο της Οrbital Sciences με τη ΝΑSΑ είναι ύψους 1,9 δισ. δολαρίων.
Έκρηξη πυραύλου της NASA αμέσως μετά την απογείωση


Πύραυλος που μετέφερε ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εξερράγη την Τρίτη, έξι δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, στις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
Πλάνα που δημοσιεύτηκαν δείχνουν το σκάφος να ανασηκώνεται και ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του να σημειώνεται έκρηξη στους κινητήρες του. Ο πύραυλος πέφτει στη συνέχεια κατακόρυφα πίσω από την εξέδρα εκτόξευσης και σημειώνεται μία ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη.
Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Cygnus, το οποίο βρισκόταν στην κορυφή του πυραύλου, επρόκειτο να μεταφέρει τουλάχιστον 2,2 τόνους τροφίμων, υλικά που προορίζονται για πειράματα και εξοπλισμό για τον διαστημικό σταθμό.
REUTERS / NASA
Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Cygnus, που βρίσκεται στην κορυφή του πυραύλου, επρόκειτο να μεταφέρει τουλάχιστον 2,2 τόνους τροφίμων, υλικά που προορίζονται για πειράματα και εξοπλισμό για τον διαστημικό σταθμό.Reuters / NASA
Έκρηξη στους κινητήρες του μη επανδρωμένου διαστημικού σκάφους Cygnus, ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του.


Reuters / HANDOUTEPA / NASA/JOEL KOWSKY
Πλάνα που δημοσιεύτηκαν από τη NASA δείχνουν το σκάφος να ανασηκώνεται και ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του να σημειώνεται έκρηξη στους κινητήρες του.


Reuters / HANDOUT
Ο πύραυλος πέφτει στη συνέχεια κατακόρυφα πίσω από την εξέδρα εκτόξευσης και σημειώνεται μία ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη.Reuters / NASA
Έκρηξη του πυραύλου που μεταφέρει το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Cygnus, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, έξι δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, στις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.EPA / NASA/JOEL KOWSKYReuters / NASA
Ο πύραυλος πέφτει στη συνέχεια κατακόρυφα πίσω από την εξέδρα εκτόξευσης και σημειώνεται μία ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη.
Reuters / HANDOUTReuters / NASAReuters / NASA
Έκρηξη του πυραύλου που μεταφέρει το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Cygnus, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, έξι δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, στις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
Reuters / HANDOUT


Reuters / HANDOUT
Ο πύραυλος πέφτει στη συνέχεια κατακόρυφα πίσω από την εξέδρα εκτόξευσης και σημειώνεται μία ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη.
Reuters / HANDOUT

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ