Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη - 20 Νοεμβρίου 2014Αυτό το μοντάζ τεσσάρων εικόνων αποτελείται από εικόνες που λήφθηκαν από τον κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο στις 20 Νοεμβρίου, από απόσταση 30,5 χλμ από το κέντρο του κομήτη. Η ανάλυση της εικόνας είναι 2,59 μ / εικονοστοιχείο, έτσι ώστε κάθε 1024 x 1024 καρέ μετράται 2,66 χιλιόμετρα κατά μήκος. 
Οι τέσσερις εικόνες που συνθέτουν το μοντάζ παρέχονται στο τέλος της ανάρτησης.


Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0
Μοντάζ τεσσάρων εικόνων από τη NAVCAM περιλαμβάνει εικόνες του κομήτη 67Ρ / CG που λήφθηκαν στις 20 Νοεμβρίου.
Το μοντάζ έχει ελαφρώς επεξεργαστεί, ωθώντας την αντίθεση λίγο για να αναδείξει μερικές από τις σκιασμένες περιοχές. 
Φαίνεται να υπάρχουν κάποια αντικείμενα φόντου λόγω της εσωτερικής σκέδασης ή είδωλα που δεν πρέπει κατ 'ανάγκην να ερμηνεύονται ως πραγματικά χαρακτηριστικά από το κώμα. 
Το υψηλό δυναμικό εύρος σε αυτές τις εικόνες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένα μέσα απεικόνισης μωσαϊκού. 
Σημειώστε ότι η επεξεργασία των πρώτων πλαισίων έχει ενημερωθεί για την αφαίρεση της ψευδούς αντιστάθμισης γκρι επιπέδου.

Το μοντάζ της εικόνας επικεντρώνεται στο μεγάλο "λάκκο" για το μικρότερο από τους δύο λοβούς του κομήτη, και περιλαμβάνει την περιοχή που είναι το επίκεντρο των προσπαθειών αναζήτησης για τον προσεδαφιστή Φίλαε. 
Χρησιμοποιώντας το πείραμα CONSERT που είναι επί του σκάφους και στα δύο, Ροζέτα και Φίλαε, η έρευνα εστιάζεται σε μια περιοχή κοντά στο χείλος του λάκκου (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση ιστολογίου μας, συσκευή αναζήτησης στόχου σχετικά με την τελική θέση προσκωμήτωσης του Φίλαε για να δείτε την εν λόγω περιοχή). 
Υψηλότερη ανάλυση εικόνας με την κάμερα OSIRIS αναμένεται να προσδιορίσει την τελική θέση του προσεδαφιστή.

Το μοντάζ που φαίνεται εδώ παρουσιάζει, επίσης, μέρος της «σκοτεινής» αθέατης πλευράς του κομήτη, στην εικόνα φαίνεται στη σκιασμένος επειδή είναι στραμμένος μακριά από τον Ήλιο. 
Καθώς ο κομήτης πλησιάζει και κινείται γύρω από τον Ήλιο κατά μήκος της τροχιάς του επόμενου έτους (το περιήλιο είναι στις 13 Αυγούστου 2015), στη συνέχεια, αυτή η πλευρά θα είναι πλήρως φωτισμένη.
To-New-Sas

Πηγή: blogs.esa

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ