Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου (2)

22 Νοεμβρίου 1941
Γεννιέται ο Αμερικανός θεωρητικός φυσικός Τζων ΣβάρτςΓεννιέται ο Αμερικανός θεωρητικός φυσικός Τζων Σβάρτς (John Schwarz), που θεωρείται ένας από τους πατέρες της θεωρίας των χορδών, την οποία διατύπωσε το 1971, μαζί με τον Γάλλο Νεβό.

Για πολλά χρόνια ήταν ένας από τους πολύ λίγους φυσικούς, που ανέπτυξε τη θεωρία των χορδών ως μια βιώσιμη θεωρία της κβαντικής βαρύτητας
Ο Σβαρτς είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας των Επιστημών και το 2002 του απονεμήθηκε το βραβείο μαθηματικής φυσικής.

22 Νοεμβρίου 1967
Φτάνει στην περιοχή της Αφροδίτης το «Μάρινερ – 5».Φτάνει στην περιοχή της Αφροδίτης το «Μάρινερ – 5», που εκτοξεύτηκε με πύραυλο «Άτλας – Εϊτζίνα D», στις 14.6.1967 και περνάει σε απόσταση 4.000 χλμ. από αυτή, κάνοντας διάφορες μετρήσεις. 
Υπολόγισε ότι κάτω από τα νέφη η ατμόσφαιρα αποτελείται από 95% διοξείδιο του άνθρακα, όπως διαπιστώθηκε και με τα διαστημόπλοια της σειράς «Βενέρα». 
Επίσης η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας για δεκάδες χιλιόμετρα ύψος, είναι σταθερή, πράγμα που σημαίνει ότι η περιοχή κάτω από τα νέφη μοιάζει με την τροπόσφαιρα της Γης, ενώ η περιοχή πάνω από τα νέφη μοιάζει με τη στρατόσφαιρα της Γης. 
Ακόμη στην Αφροδίτη δεν βρέθηκε, ούτε με το «Μάρινερ – 5», ούτε με το «Μάρινερ – 2», αξιόλογο μαγνητικό πεδίο, παρά μόνο ελάχιστης έντασης 0,0001 γκάους. Αυτό δε επειδή η Αφροδίτη περιστρέφεται με πολύ αργό ρυθμό. 
Τέλος με τα διαστημόπλοια «Μάρινερ – 2 & 5», καθώς και με το «Βενέρα» μετρήθηκε η κατανομή της ακτινοβολίας μικροκυμάτων στην επιφάνεια της Αφροδίτης. 
Η επαφή μαζί του συνεχίστηκε μέχρι τις 22.11.1967, οπότε μετατράπηκε σε τεχνητό πλανήτη.
To-New-Sas

Πηγή: astronomos.gr - astronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ