Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη - 30 Οκτωβρίου, 2 Νοεμβρίου, «αποχαιρετώντας το σημείο "J"»

Η περιοχή προσεδάφισης του Φίλαε - 30 Οκτ. 2014
Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM -CC BY-SA IGO 3.0
Μωσαϊκό τεσσάρων-εικόνων του κομήτη 67Ρ / Γ-G στις 30 Οκτωβρίου. (Περισσότερα)

Το ψηφιδωτό NAVCAM που παρουσιάζονται εδώ, δείχνει την περιοχή προσεδάφισης καθώς το Ροζέτα άφησε 10 χιλιόμετρα τροχιάς του την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να προετοιμαστεί για την ανάπτυξη του Φίλαε στις 12 Νοεμβρίου.


Το ψηφιδωτό περιλαμβάνει τέσσερις μεμονωμένες εικόνες NAVCAM που λήφθηκαν στις 30 Οκτωβρίου, όταν το διαστημικό σκάφος ήταν 26,8 χιλιόμετρα από το κέντρο του κομήτη. 
Η ανάλυση της εικόνας σε αυτή την απόσταση είναι 2,27 μ / εικονοστοιχείο, και έτσι κάθε 1024 x 1024 πλαίσιο καλύπτει 2,3 χιλιόμετρα του κομήτη. 
Η ελάχιστη περικοπή του μωσαϊκού καλύπτει 4.0 x 3.7 χιλιόμετρα.


Ακόμη και σε αυτή την αυξημένη απόσταση από τον πυρήνα, ο χρόνος μεταξύ των τεσσάρων NAVCAM εικόνων, σημαίνει ότι είναι δύσκολο να γίνει ένα εντελώς ακριβές μωσαϊκό. 
Έτσι, όπως πάντα, απαιτείται προσοχή στην ερμηνεία ορισμένων χαρακτηριστικών στην επιφάνεια και την εξασθενημένη εκπομπή γύρω από τον πυρήνα. 
Ως συνήθως, οι τέσσερις μεμονωμένες εικόνες παρέχονται επίσης.

Το κέντρο της περιοχής προσεδάφισης βρίσκεται περίπου στο πάνω μέρος, κοντά στον ορίζοντα σε αυτή τη γωνία θέασης., ελέγξτε τη με αυτή την εικόνα για να σας βοηθήσει με τον προσανατολισμό. Ο μεγάλος λάκκος που χαρακτηρίζει το μικρότερο λοβό του κομήτη μπορεί να φανεί στην δεξιά πλευρά και πάνω δεξιά, ενώ τμήματα του μεγαλύτερου λοβού μπορεί να τα δει κανείς στο κάτω μισό, με ακόμη αόρατο το τμήμα του κομήτη που πάλι ρίχνει μια δραματική σκιά.------------------------------------------------------Απολαύστε αυτή την ασυνήθιστη θέα από την NAVCAM του κομήτη, φαίνεται από μια γωνία η οποία δείχνει χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου λοβού του κομήτη. 
Συνδέει την περιοχή που περιέχει τον ογκόλιθο "Χέοπα" κάτω αριστερά, ψηλά και πάνω από το λαιμό του κομήτη, με τον μικρότερο λοβό κάτω δεξιά.

Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0
Τέσσερις εικόνες ψηφιδωτού NAVCAM, περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 2 Νοεμβρίου. (Περισσότερα)Το ψηφιδωτό περιλαμβάνει τέσσερις μεμονωμένες εικόνες NAVCAM που λαμβάνονται από 33,4 χιλιόμετρα από το κέντρο του  κομήτη στις 2 Νοεμβρίου. 
Η ανάλυση της εικόνας είναι 2,68 μ / εικονοστοιχείο και έτσι κάθε πρωτότυπο 1024 x 1024 εικονοστοιχείου πλαίσιο μετριέται σε 2,7 χιλιόμετρα κατά μήκος. 
Το ψηφιδωτό έχει ελαφρώς περιστραφεί και περικοπεί καλύπτοντας 4.1 x 4.1 χλμ.: έχει εφαρμοστεί κάποια βελτίωση αντίθεσης.


Όπως πάντα, η περιστροφή του κομήτη και η κίνηση του διαστημικού σκάφους καθώς η ακολουθία των εικόνων που λαμβάνονται, σημαίνει ότι υπάρχουν μικρές αλλαγές στον φωτισμό και την προοπτική από το ένα στο άλλο, έτσι ώστε το ψηφιδωτό μπορεί να μην είναι απόλυτα ακριβές.

Οι τέσσερις μεμονωμένες εικόνες παρέχονται επίσης παρακάτω:
To-New-Sas

Πηγή: blogs.esa.int

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ