Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Το Οπορτιουνιτι ροβερ κινείται στα τελευταία 41 χιλιόμετρα οδήγησης στον κόκκινο πλανήτη
Credit: NASA/JPL-Caltech/Cornell Univ./Arizona State Univ. (panorama: Elizabeth Howell)
Η προβολή του ρόβερ Οπορτιουνιτι για την ηλιακή μέρα 3,839 στις 11 Νοέμβρη 2014, λίγο μετά τα τελευταία 41 χιλιόμετρα (περίπου 28,5 μίλια) της οδήγησης στον Κόκκινο Πλανήτη.Το Οπορτιουνιτι, είναι το ροβερ που είναι σε συνεχή εξέλιξη. 
Πρόσφατα έσπασε ένα εξωγήινο ρεκόρ οδήγησης μετά από 10 χρόνια εργασίας στον Κόκκινο Πλανήτη.

Και καθώς το ρόβερ λειτουργεί μέσα από τα προβλήματα της ηλικίας του, η επιστημονική ομάδα του εξακολουθεί να είναι σε θέση να το προωθεί ακόμη περισσότερο - κατέγραψε 41 χιλιόμετρα (25,48 μίλια) στην ηλιακή μέρα 3.836 (περίπου 9 Νοεμβρίου)! 
Δείτε μερικές πρόσφατες φωτογραφίες από το ροβερ παρακάτω.

Η μηχανή της NASA περιφέρεται σε όλη τη δυτική άκρη του κρατήρα Endeavour καθόδων σε μια περιοχή που το παρατσούκλι «Κοιλάδα του Μαραθώνα», το οποίο θα μπορούσε να περιέχει άργιλο. Οι Άργιλος θεωρείται σημάδι νερού, είναι σε μια περιοχή στο αρχαίο παρελθόν, το οποίο τροφοδοτεί την συνεχή αναζήτηση της NASA για κατοικήσιμα περιβάλλοντα στον Άρη.

Παρεμπιπτόντως, το Οπορτιουνιτι είναι επιφυλακτικό για έναν μαραθώνιο οδήγησης στον Άρη (ο οποίος θα είναι 26 μίλια, ή 41,8 χιλιόμετρα). 
Εν τω μεταξύ, έχουμε συλλέξει κάποιες πρώτες εικόνες από το Οπορτιουνιτι για να μοιραστούμε. Ποιους νέους ορίζοντες θα βρει το θαρραλέο ρόβερ στη συνέχεια, καθώς πλησιάζει κοντά στην 11η επέτειο του στον Άρη τον Ιανουάριο;


Credit: NASA/JPL-Caltech/Cornell Univ./Arizona State Univ.
Το ρόβερ Οποτυιουνιτι ροβερ συνεχίζει να αφήνει ίχνη μετά το πέρασμα των 41 χιλιομέτρων (28,5 μίλια) στον Άρη. Προβολή της Ηλιακής μέρας 3.846 το Νοέμβριο του 2014.


Credit: NASA/JPL-Caltech/Cornell Univ./Arizona State Univ.
Οι ηλιακοί συλλέκτες από ο Οπορτιουνιτι ροβερ λάμπουν έναντι των στιγμάτων στο έδαφος για την ηλιακή μέρα 3.846 το Νοέμβριο του 2014.

Credit: NASA/JPL-Caltech/Cornell Univ./Arizona State Univ.
Η ανεμοδαρμένη πεδιάδα του Άρη όπως φαίνεται από το ρόβερ Οπορτιουνιτι για την ηλιακή μέρα 3.846 το Νοέμβριο του 2014.
Credit: NASA/JPL-Caltech/Cornell Univ./Arizona State Univ.
Ένα κοντινό πλάνο του ραγισμένου εδάφους στον Άρη που λήφθηκε από το ρόβερ Οπορτιουνιτι για την ηλιακή μέρα 3.846 το Νοέμβριο του 2014.

Credit: NASA/JPL-Caltech/Cornell Univ./Arizona State Univ.
Η σκιά του ρόβερ Οπορτιουνιτι (κάτω) είναι σκούρα έναντι του εδάφους του Άρη για την ηλιακή μέρα 3.841 το Νοέμβριο του 2014.
To-New-Sas

Πηγή: UNIVERSE TODAY

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ