Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα πειράματα του Φιλαε στον κομήτη 67P
Πρώτος απολογισμός
(Φωτογραφία:  Associated Press )
To Φιλαε, εδώ σε καλλιτεχνική απεικόνιση, έχει μέγεθος πλυντηρίου και είναι καλυμμένο με φωτοβολταϊκά πάνελΝτάρμσταντ, Γερμανία

Οι περισσότεροι από τους επιστήμονες της αποστολής Rosetta ξεκουράστηκαν την Κυριακή έπειτα από τρεις άγρυπνες νύχτες, τη Δευτέρα όμως θα παρουσιάσουν την πρώτη αξιολόγηση των δεδομένων που πρόλαβε να στείλει το ρομπότ Philae από τον κομήτη 67P.


Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έπειτα από συνάντηση των ερευνητών της αποστολής το πρωί της Δευτέρας, δήλωσε στο Associated Press εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA.


Η ανάλυση των δεδομένων θα δείξει μεταξύ άλλων αν το Philae κατάφερε να συλλέξει δείγματα με ένα τρυπάνι που μπορεί να φτάσει σε βάθος 20 εκατοστών.

Τα υλικά που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του κομήτη έχουν μείνει σχεδόν αναλλοίωτα στα 4,6 δισ. χρόνια που έχουν περάσει από το σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος.

Σαν ένα είδος κοσμικής χρονοκάψουλας, ο κομήτης θα μπορούσε να δώσει στοιχεία για τη γέννηση της Γης και τον εμπλουτισμό της με νερό και οργανικές ουσίες από τις προσκρούσεις κομητών.

Στην ιστορική προσεδάφιση της Τετάρτης, το Philae απελευθερώθηκε από μητρικό σκάφος Rosetta και πραγματοποίησε μια αργή ελεύθερη πτώση πριν αγγίξει την επιφάνεια.

Αναπήδησε όμως δύο φορές και κατέληξε στη σκιά ενός γκρεμού, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να φορτίσει τη μπαταρία του με τους ηλιακούς συλλέκτες.

Το ρομπότ σώπασε το Σάββατο, πιθανώς οριστικά.
Newsroom ΔΟΛ


Σχετικά: Κομήτες - Αποστολές - Ροζετα

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ