Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Νέο βίντεο που ακολουθεί το μακρύ, παράξενο ταξίδι του αστεροειδη Bennu - Στόχος της αποστολής "Επιστροφή Δείγματος Αστεροειδή" της NASA… και η εξερεύνησή του από το διαστημικό σκάφος OSIRIS-REx

Ένα βίντεο από το CI Lab με εντυπωσιακές λεπτομέρειεςImage Credit: NASA's Goddard Space Flight Center Conceptual Image Lab
Μια καλλιτεχνική άποψη της προσέγγισης του διαστημικού σκάφους της NASA, OSIRIS-REx, στον αστεροειδή Bennu
Μετά την εξερεύνηση του κομήτη 67/Ρ από το διαστημικό σκάφος Rosetta και την ρομποτική διαστημοσυσκευή Philae – που δεν ολοκληρώθηκε ακόμα – σειρά έχει η εξερεύνηση ενός αστεροειδή. 
Η NASA επέλεξε τον αστεροειδή Bennu.
Η αποστολή OSIRIS-REx έχει ως στόχο την λήψη δειγμάτων από τον Bennu και την μεταφορά τους στη Γη για μελέτη.
Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2016 και υπολογίζεται ότι το διαστημικό σκάφος OSIRIS-REx θα φτάσει στον αστεροειδή το 2018, ενώ η επιστροφή του στη Γη με δείγματα από τον αστεροειδή το 2023.
Το βίντεο που ακολουθεί, δημιουργήθηκε από το Goddard’s Conceptual Image Laboratory (CI Lab) και αναφέρεται στην αποστολή OSIRIS-REx, τον αστεροειδή Bennu και τον σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος:
Image Credit: NASA's Goddard Space Flight Center Conceptual Image Lab
Καλλιτεχνική απεικόνιση σχετικά με την επίδραση που δημιούργησε τον αστεροειδή Bennu. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο Bennu σχηματίστηκε όταν μερικά συντρίμμια από την σύγκρουση όπως αυτή συγχωνεύτηκαν υπό από τη βαρύτητά του.
Image Credit: NASA's Goddard Space Flight Center Conceptual Image Lab
Καλλιτεχνική απεικόνιση της νεαρής Γης που βομβαρδίζεται από αστεροειδείς. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτές οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν μεταφέρει σημαντικές ποσότητες οργανικής ύλης και το νερό στη Γη.
Image Credit: NASA's Goddard Space Flight Center Conceptual Image Lab
Αυτή είναι μια εννοιολογική εικόνα ενός νεφελώματος. Τα νεφελώματα είναι τεράστια νέφη αερίου και σκόνης που εκτινάσσονται από τις εκρήξεις νεκρών άστρων. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το ηλιακό μας σύστημα σχηματίστηκε όταν ένα κοντινό άστρο που εξερράγη, διατάραξε το υλικό σε ένα νεφέλωμα, προκαλώντας μέρος του να καταρρεύσει κάτω από τη βαρύτητά του.

Image Credit: NASA's Goddard Space Flight Center Conceptual Image Lab
Το "καλλιτεχνικό" βίντεο, "Ταξίδι του Bennu", δείχνει το τι είναι γνωστό και τι παραμένει μυστήριο για τη ζωή του αστεροειδή Bennu και την προέλευση του ηλιακού συστήματος.To-New-Sas

Πηγή: physicsgg - NASA

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ