Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Διαστημικό τηλεσκόπιο θα μπορούσε να λύσει ένα κοσμικό μυστήριο αντικρίζοντας πρώιμους γαλαξίες
Credit: NASA/JPL-Caltech
Το διαστημικό τηλεσκόπιο Σπιτζερ λαμβάνει τους τεράστιους, πρώιμους γαλαξίες σε περιοχές του ουρανού, όπως αυτό το πεδίο COSMOS, το οποίο είναι συντομογραφία για το "Κοσμική Εξέλιξη Έρευνας / Cosmic Evolution Survey".Οι αστρονόμοι, χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA, είναι στη μέση μιας έρευνας που σχεδιάστηκε για να καταλάβουν το πώς οι γαλαξίες μεγάλωσαν τόσο γρήγορα στο πρώιμο σύμπαν.

Τα πρώτα αποτελέσματα από το έργο, το οποίο χρησιμοποιείται για το διαστημικό τηλεσκόπιο Σπίτζερ, δείχνουν εκατοντάδες τεράστιους γαλαξίες (100 φορές τη μάζα του Γαλαξία) που ήταν γύρω, όταν το 13,8 δισεκατομμυρίων ετών παλαιό σύμπαν ήταν στο κοσμικό πρώιμο στάδιο.

Αυτό δημιουργεί δίλημμα για τους αστρονόμους, οι οποίοι είναι πιεσμένοι για να εξηγήσουν πώς τέτοια μεγαθήρια ήρθαν τόσο νωρίς στην ιστορία του σύμπαντος. 
Το Σπίτζερ είναι έτοιμο να ξεκινήσει εξέταση τριών μηνών και για να "κυνηγήσει" τους αμυδρούς γαλαξίες που είναι δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη.


Credit: NASA/JPL-Caltech
Οι επιστήμονες πάνε για "ψάρεμα γαλαξιών" σε αυτό το αστείο γραφικό.Τα πεδία, τα οποία έχουν εξεταστεί πριν, καλούνται ως "Κοσμική Έρευνα Εξέλιξης" (COSMOS) και Σουμπαρου / XMM-Newton βαθύ πεδίο (SXDS). 
Κάθε περιοχή του ουρανού είναι περίπου το μέγεθος οκτώ πανσελήνων. 
Η εξέταση με το Σπιτζερ στο υπέρυθρο μήκος κύματος, θα βοηθήσει τους αστρονόμους να δουν τις μάζες αυτών των γαλαξιών .

Οι επιστήμονες θα ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτούς τους γαλαξίες, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Σουμπαρου στη Χαβάη, το οποίο θα κάνει πολλά χρόνια παρατηρήσεων για να δώσει συνέχεια σε ό, τι βρεθεί από το Σπίτζερ.

Το έγγραφο με βάση τη νέα μελέτη, δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Astrophysical Journal Letters.To-New-Sas

Πηγή: space.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ