Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Μιμούμενοι τη Σελήνη
Image credit: NASA/JPL-Caltech/Space Science InstituteΌταν Γαλιλαίος παρατήρησε πρώτος την Αφροδίτη να εμφανίζεται σε φάση μισοφέγγαρου, με ενθουσιασμό έγραψε στον Κέπλερ (με αναγραμματισμό) η Αφροδίτη μιμείται τη θεά Σελήνη. 
Θα ήταν χαρούμενος αν μπορούσε να δει τον Κρόνο και τον Τιτάνα, που φαίνονται σε αυτή την εικόνα, να κάνουν το ίδιο πράγμα.

Περισσότερο από απλά όμορφες εικόνες  υψηλής φάσης παρατηρήσεις - που λήφθηκαν κοιτάζοντας γενικά προς τον Ήλιο, όπως σε αυτή την εικόνα - είναι πολύ ισχυρό επιστημονικά καθώς ο τρόπος που οι ατμόσφαιρες και οι δακτύλιοι μεταδίδουν το φως του ήλιου, αποτελεί συχνή διάγνωση των συνθέσεων και των φυσικών καταστάσεων. 
Σε αυτό το παράδειγμα, η ημισελήνος του Τιτάνα περικυκλώνει σχεδόν το δίσκο του λόγω των μικρών σωματιδίων ομίχλης ψηλά στην ατμόσφαιρα του που διαθλούν το εισερχόμενο φως του μακρινού Ήλιου.

Η προβολή αυτή φαίνεται προς την ηλιόλουστη πλευρά των δακτυλίων από περίπου 3 μοίρες πάνω από το επίπεδο των δακτυλίων. 
Η εικόνα λήφθηκε στο ιώδες φως από το διαστημικό σκάφος Κασσίνι με την ευρυγώνια κάμερα στις 11 Αυγούστου 2013.

Η προβολή αυτή λήφθηκε σε απόσταση περίπου 1,1 εκατομμύρια μίλια (1.700.000 χιλιόμετρα) από τον Κρόνο ή τη φάση, γωνία 154 μοιρών. 
Η  κλίμακα της εικόνας είναι 64 μίλια (103 χιλιόμετρα) ανά εικονοστοιχείο.To-New-Sas

Πηγή: jpl.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ