Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Πόσο δύσκολη είναι η προσεδάφιση σε έναν κομήτη;
     Επίδειξη για τον προσεδαφιστή Φίλαε του Ροζέτα στον Διαστημικό Σταθμό


Copyright ESAΔείτε το τρειλερ της ταινίας, όπου ο αστροναύτης Αλεξάντερ Γκερστ, χρησιμοποιώντας το περιβάλλον χωρίς βαρύτητα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, εκτελεί μια επίδειξη του πώς το Ροζέτα, αποστολή της ESA, θα επιχειρήσει να θέσει τον προσεδαφιστή Φίλαε στην επιφάνεια του κομήτη. 

Η πλήρης ταινία θα είναι διαθέσιμη εντός των προσεχών ημερών!


Ο αστροναύτης της ESA Αλεξάντερ Γκερστ, εκτελεί μια επίδειξη του πώς το Ροζέτα αποστολή της ESA θα προσπαθήσει να θέσει τον προσεδαφιστή, που ονομάζεται «Φίλαε» στην επιφάνεια του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο.

Αυτό το σύντομο βίντεο είναι μια προεπισκόπηση του ενός από τα έξι πειράματα και επιδείξεων στo "Δωμάτιο Πτήσης", ο Αλεξάντερ χρησιμοποιηεί μικρά αντικείμενα για να παρουσιάσει αρκετές αρχές της φυσικής στη μικροβαρύτητα σε μαθητές ηλικίας 10-17 ετών. 
Η πλήρης έκδοση της παρουσίασης προσεδάφισης του Ροζέτα-Φίλαε έρχεται σύντομα.

Ο προσεδαφιστής της αποστολής Ροζέτα, Φίλαε, θα απελευθερωθεί στις 12 Νοεμβρίου στις 08:35 GMT / 09: 35 CET (10:35 ώρα Ελλάδος) από απόσταση 22,5 χλμ. από το κέντρο του κομήτη. 
Θα προσεδαφιστεί περίπου επτά ώρες αργότερα, με την επιβεβαίωση να αναμένεται να φτάσει στη Γη γύρω στις 16:00 GMT / 17: 00 CET (18:00 ώρα Ελλάδος).To-New-Sas

Πηγή: esa.int , esa.int (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ