Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Μια σύντομη ιστορία των εξωηλιακών Γαιών και η αναζήτηση της ζωής αλλού
Credit: ESO/L. Calçada, CC BY
Καλλιτεχνική απεικόνιση ηλιοβασιλέματος στον πλανήτη Gliese 667Cc. Ενώ ο πλανήτης δεν είναι πιθανόν ένας ιδανικός στόχος, θα ανακαλύψουμε πλανήτες πολύ περισσότερο σαν το δικό μας.
Από τότε που οι άνθρωποι κοίταξαν για πρώτη φορά τον νυχτερινό ουρανό, έχουμε αναρωτηθεί αν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. 
Τα όνειρα για τη ζωή πέρα από τη Γη, διαποτίζουν την λογοτεχνία, τις τηλεοπτικές εκπομπές και οδηγούν το Χόλυγουντ σε υπερπαραγωγές - αλλά η αλήθεια της ζωής πέρα από τη Γη συνεχίζει να μας διαφύγει.

Στις επόμενες δεκαετίες, όμως, αντιμετωπίζουμε την πολύ πραγματική προοπτική για την ανακάλυψη πλανητών σαν τη Γη σε τροχιά γύρω από μακρινά αστέρια και θα είμαστε σε θέση να ψάξουμε για τη ζωή πάνω τους.

Πριν όμως δούμε για το τι νομίζουμε ότι είναι τα διάφορα συστατικά που απαιτούνται για να συμβάλουν στη συνταγή ενός τέλειου κόσμου, χρειαζόμαστε μια ματιά στην ιστορία της αναζήτησης για τη ζωή αλλού στο σύμπαν.
Άπειροι κόσμοι γύρω από άπειρους Ήλιους

Η ιστορία έχει πολλά σημεία έναρξης καθώς υπήρξαν άνθρωποι που κοίταξαν στο νυχτερινό ουρανό με απορία, και μια ιδιαίτερη σημείωση είναι η ιστορία του Ιταλού Τζορντάνο Μπρούνο (Τζορντάνο Μπρούνο).
Credit: Wikimedia
Χάλκινο ανάγλυφο, απεικονίζει τη δίκη του Τζιοβάνι Μπρούνο από τη Ρωμαϊκή Ιερά Εξέταση, από τον Ετόρε Φεράρι (1845-1929).
Credit: NASA/Wikimedia
Χάρτης από τον Τζιοβάνι Σκιαπαρέλι του Άρη, που βασίζεται σε παρατηρήσεις που έγιναν μεταξύ 1877 και 1886. Πολλά από τα χαρακτηριστικά που απεικονίζονται είναι πραγματικά, και μπορεί να τα δει κανείς και σε σύγχρονες εικόνες, αλλά το ευθύ «κανάλι» δεν υπάρχει.


Κόσμοι: Οι υποψήφιοι πλανήτες του Κεπλερ
Μια ταινία οπτικοποίησης των υποψηφίων πλανητών που βρέθηκαν από την αποστολή Κεπλερ, τον Αύγουστο του 2012.


Credit: ESO
Καλλιτεχνική απεικόνιση από την κατοικήσιμη ζώνη του ηλιακού μας συστήματος (πάνω) και το πλανητικό σύστημα γύρω από το κοντινό άστρο Gliese 581. Ο πλανήτης GJ581 ζ εξακολουθεί να θεωρείται πολύ αμφιλεγόμενος, αλλά, αν επιβεβαιωθεί, θα καθίσει καταμεσής της «χρυσομαλούσας ζώνης» .
Είναι πιθανό ότι θα υπάρξουν δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες, των πιθανών στόχων που διατίθενται για την αναζήτηση. 
Έτσι, θα είναι ζωτικής σημασίας για να βρούμε άλλα κριτήρια με τα οποία να "θανατώσουμε" αυτούς τους πλανήτες που είναι λιγότερο ελπιδοφόροι από τις λίστες.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να παρέχουν μια δοκιμαστική "συνταγή για ένα κατοικήσιμο πλανήτη". Πρέπει να εξετάσουμε μερικούς από τους πολλούς παράγοντες που έρχονται μαζί για να κάνουν έναν πλανήτη πιο πολλά υποσχόμενη θέση για τη ζωή σαν τη δική μας να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει.To-New-Sas

Πηγή / ΠερισσότεραPHYS.ORG

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ