Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Μήπως το Φίλαε βρίσκεται σε χείλος κρατήρα κατά την πρώτη αναπήδηση του;Με βάση δεδομένα από το ROMAP, συν-κύριος ερευνητής Hans-Ulrich Auster από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μπράουνσβαϊκ, Γερμανία.


Χορηγία εικόνας: Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μπράουνσβαϊκ
ROMAP.
Τα δεδομένα που συλλέγονται από το ROMAP,του Ροζετα, Μαγνητόμετρο και Ανίχνευση Πλάσματος στο Φίλαε, χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της τροχιάς του προσεδαφιστή για την τελική θέση προσκωμήτωσης του στον κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο.

Τα μαγνητικά πεδία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το έργο αυτό, επειδή και τα δύο διαστημικά σκάφη, ο προσεδαφιστής και το τροχιακό όχημα, δημιουργούν μικρά μαγνητικά πεδία που οφείλονται στα ηλεκτρονικά κυκλώματα στο εσωτερικό των διαστημικών οχημάτων. 
Αυτά τα μαγνητικά πεδία δημιουργούν διαταραχές στα δεδομένα που αφαιρούνται κανονικά, προκειμένου να αναλυθούν τα καθαρά φυσικά μαγνητικά πεδία από τον κομήτη και τον ηλιακό άνεμο. 
Αλλά κατά τη διάρκεια της καθόδου του Φιλαε, αυτές οι διαταραχές μετρήθηκαν, προκειμένου να παρακολουθήσουν τι συνέβει στο Φιλαε, καθώς προσέγγιζε σιγά-σιγά την επιφάνεια του 67Ρ / CG.

 Credits: ESA
Τοποθεσία του ROMAP στο διαστημικό ρομπότ Φιλαε.

Credits: ESA/Rosetta/ROMAP/IGeP_TU/Braunscheig/Hungarian Academy of Sciences/Centre for Energy Research/ Space Research Institute Graz
Δυναμική φασματική πυκνότητα ισχύος διάγραμμα, που περιγράφει την ενδιάμεση «επαφή» που βίωσε το Φίλαε μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης επαφής του στον κομήτη.

Το μαγνητικό πεδίο (Β) των μετρήσεων που λαμβάνονται με το μέσο ROMAP του Φίλαε δείχνει τις τρεις επαφές. Ο χρόνος είναι σε ώρα GMT του διαστημικού οχήματος. βλέπε εικόνα για χορήγηση)Σχετικά: Κομήτες - Αποστολές -Ροζετα


To-New-Sas

Πηγή / Περισσότεραrosetta blog

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ