Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

Ο σκληρός κομήτης και η «επιστροφή» του ΦιλαεΔημοσιοποιούνται τα πρώτα στοιχεία από τις αναλύσεις των δεδομένων που έστειλε το ρομπότ
Πιο σκληρός από ότι πίστευαν οι επιστήμονες αποδείχτηκε ο κομήτης 67P πάνω στον οποίο βρίσκεται σε χειμερία νάρκη πλέον η διαστημοσυσκευή ΦιλαεΣύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος το 80%-90% των εργασιών και μελετών που ήταν προγραμματισμένη να κάνει η διαστημοσυσκευή Philae πάνω στον κομήτη 67P πρόλαβε να τις πραγματοποιήσει πριν ξεμείνει από ενέργεια. Αρχίζουν τώρα να γίνονται γνωστά κάποια από αυτά τα δεδομένα. 

O Εκεχαρντ Κουρτ στέλεχος της Γερμανικής Υπηρεσίας Αεροδιαστήματος η οποία έχει τον συντονισμό της αποστολής Ροζετα αποκάλυψε ότι από τα πρώτα δεδομένα που έχουν στη διάθεση τους οι επιστήμονες είναι ότι η επιφάνεια του κομήτη είναι πολύ πιο σκληρή από ότι εκτιμούσαν οι επιτελείς της αποστολής όταν την σχεδίαζαν. 

Επιπλέον τα στελέχη της αποστολής υποστηρίζουν ότι το Philae θα ξυπνήσει από τη χειμερία νάρκη στην οποία έχει πέσει την προσεχή άνοιξη. 
Οπως αναφέρουν σε 4-5 μήνες ο κομήτης θα έχει πλησιάσει τον Ηλιο τόσο ώστε να λούζεται ολόκληρος από το φως του μητρικού μας άστρου και έτσι θα μπορούν να επαναφορτιστούν οι μπαταρίες του. Μάλιστα ο Γκέρχαρντ Σκβελμ πρώην στέλεχος της αποστολής Ροζετα και νυν συνεργάτης της NASA ισχυρίζεται ότι τα ρεύματα αερίων που σχηματίζονται γύρω από τον κομήτη λόγω της εξάχνωσης καθώς αυτός μετακινείται προς τον Ηλιο θα επιταχύνουν την πορεία του και άρα θα πλησιάσει τον Ηλιο νωρίτερα από ότι υπολογίζεται και έτσι είναι πιθανό το Philae να ξυπνήσει εντός των επόμενων 2-3 μηνών.


Σχετικά: Κομήτες - Αποστολές - Ροζετα


Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ