Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Προσομοίωση υπερυπολογιστών των μαγνητικών πεδίων βρόχων στον Ήλιο
Image Credit: Robert Stein, Michigan State University; Timothy Sandstrom, NASA/AmesΤα μαγνητικά πεδία εμφανίζονται κάτω από την επιφάνεια του Ήλιου και επηρεάζουν τον ηλιακό άνεμο, ένα ρεύμα σωματιδίων που "φυσάει" συνεχώς από την ατμόσφαιρα του ήλιου μέσα στο ηλιακό σύστημα.
Ερευνητές της NASA και οι πανεπιστημιακοί συνεργάτες τους, χρησιμοποίησαν υψηλής πιστότητας προσομοιώσεις σε υπολογιστές για να μάθουν πώς προκύπτουν αυτά τα μαγνητικά πεδία, θερμαίνουν την εξωτερική ατμόσφαιρα του ήλιου και παράγουν ηλιακές κηλίδες και εκλάμψεις.

Αυτή η απεικόνιση δείχνει τους μαγνητικούς βρόχους πεδίου σε ένα τμήμα του ήλιου, με τα χρώματα που αντιπροσωπεύουν την ένταση του μαγνητικού πεδίου από ασθενές (μπλε) σε ισχυρά (κόκκινο).
Η προσομοίωση έγινε στις "Πλειάδες", εγκαταστάσεις της NASA Προηγμένων υπερυπολογιστών στο Ερευνητικό Κέντρο Ames της NASA στο Πεδίο Moffett, Καλιφόρνια.

Η γνώση που αποκτάται μέσω των αποτελεσμάτων της προσομοίωσης, όπως αυτό,  βοηθάει τους ερευνητές να κατανοήσουν καλύτερα τον ήλιο, τις παραλλαγές του και τις αλληλεπιδράσεις του με τη Γη και το ηλιακό σύστημα.


> Σχετικά: Η NASA παρουσίασε περισσότερα από 35 συναρπαστικά υπολογιστικά επιτεύγματα στο SC 14, διεθνές συνέδριο υπερυπολογιστών, 16 έως 21 Νοεμβρίου 2014, στη Νέα Ορλεάνη.To-New-Sas

Πηγή: NASA

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ