Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Κόκκινα «ξωτικά» πάνω από την Αδριατική θάλασσαΛήφθηκε από τον Boris Basic στις 18 Νοεμβρίου, 2014 @ ΝτουμπρόβνικΑναφέρει: 

Ενώ φωτογράφιζα μία μακρινή καταιγίδα, έλαβα μια φωτογραφία από ένα κόκκινο ξωτικό, σπάνιο ανώτερο ατμοσφαιρικό φαινόμενο.
Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τα ξωτικά, μια μορφή κεραυνού που ξεπηδάει πάνω από τις κορυφές των καταιγίδων. 
Αυτή η εικόνα, από το Ντουμπρόβνικ, μια πόλη της Κροατίας στην Αδριατική Θάλασσα, δείχνει ότι μπορεί να φανεί και το φθινόπωρο, επίσης.

"Φωτογραφίζοντας μια μακρινή καταιγίδα όταν εμφανίστηκε αυτό το κόκκινο ξωτικό," λέει ο Boris Basic του Ντουμπρόβνικ. «Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο στην ανώτερη ατμόσφαιρα.»

Κατοικούν στα ανώτερα τμήματα της ατμόσφαιρας της Γης, παράλληλα τα φωτεινά νυχτερινά σύννεφα, μετεωρίτες, καθώς και σέλας, τα ξωτικά είναι ένα πραγματικό φαινόμενο διαστημικού καιρού. 
Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι συνδέονται με κοσμικές ακτίνες: υποατομικά σωματίδια από το βαθύ διάστημα που προσκρούουν στο ανώτερο μέρος της ατμόσφαιρας της Γης και παράγουν δευτερογενή ηλεκτρόνια που, με τη σειρά τους, θα μπορούσαν να παράξουν τη σπίθα που πυροδοτεί τα ξωτικά.

Αν και τα ξωτικά έχουν παρατηρηθεί για τουλάχιστον έναν αιώνα, οι περισσότεροι επιστήμονες δεν πιστεύουν ότι υπήρχαν μέχρι, μετά το 1989, όταν τα ξωτικά φωτογραφήθηκαν με κάμερες πάνω σε διαστημικό λεωφορείο. 
Τώρα, οι "κυνηγοί ξωτικών" φωτογραφίζουν τακτικά τους ανοδικούς κεραυνούς από τα σπίτια τους. Κάντε μια δοκιμή!To-New-Sas

Πηγή: spaceweather.com - spaceweathergallery.com REALTIME GALLERY

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ