Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Το Ροζέτα σε τροχιά γύρω από τον κομήτη για έρευναCredits: ESA


Το Ροζέτα είναι σε τροχιά γύρω από τον κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο σαρώνοντας την επιφάνεια του για να κάνει επιστημονικές μετρήσεις. 
Τα χρώματα των δεσμών και το σχήμα τους στην επιφάνεια, αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικά μέσα απεικόνισης και ανάλυσης του κομήτη.

Το τροχιακό σκάφος Ροζέτα, έχει συνολικά 11 μέσα με τα οποία μελετά τα χαρακτηριστικά και το περιβάλλον του κομήτη. 
Το Ροζέτα λαμβάνει εικόνες του κομήτη σε μία ποικιλία από διαφορετικά μήκη κύματος, κάνοντας μέτρηση της βαρύτητας, της μάζας, της πυκνότητας, της εσωτερικής δομής, του σχήματος και της περιστροφής του, αξιολογώντας τις ιδιότητες των αερίων, την ποσότητα της ατμοσφαιρικής σκόνης, ή το κώμα του. 
Επίσης, ανιχνεύει του περιβάλλον του πλάσματος και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά με τον ηλιακό άνεμο.

Το Ροζέτα φέρει επίσης ένα μικρό σκάφος προσεδάφισης, το Φίλαε, το οποίο πραγματοποίησε προσεδάφιση (12 Νοεμ.) στην επιφάνεια του κομήτη για να κάνει επιτόπιες μετρήσεις με τη χρήση πακέτου προγραμμάτων των 10 μέσων που διαθέτει.

Το βίντεο δεν παρουσιάζει το τεχνητό και φυσικό σώμα σε πραγματική κλίμακα, ο κομήτης είναι περίπου 4,1 χιλιόμετρα σε πλάτος και το Ροζέτα είναι 32 μέτρα ολόκληρο, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών φτερών του, που διεξάγουν επιστημονικές έρευνες σε μια σειρά από ύψη. 
Το σήμα του κομήτη βασίζεται σε πραγματικό σχηματικό μοντέλο κομήτη.


Το σχετικό τουιτ:
Ενώ το Φίλαε έχει λάβει χρόνο για να "ξεκουραστεί" μετά από την προσεδάφιση στον κομήτη, εγώ έχω ακόμα πολλά να κάνω στον 67ΡΣχετικά: Κομήτες , Αποστολές , Ροζετα


To-New-Sas

Πηγή: YouTube / ESA

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ