Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Πρώτες παρατηρήσεις επιφανειών από αντικείμενα του νέφους Ορτ
Εικόνες του Ρ / 2013 P2 (αριστερά) και P / 2014 S3.
Οι αστρονόμοι ανακοινώνοντας χθες την ανακάλυψη των δύο ασυνήθιστων αντικειμένων σε τροχιά παρόμοια με ενός κομήτη που προέρχονται από το νέφος του Ορτ, αλλά με σχεδόν καμία δραστηριότητα, δίνοντας στους επιστήμονες μια πρώτη ματιά στις επιφάνειες τους.

Αυτά τα αποτελέσματα, παρουσιάστηκαν χθες στο ετήσιο Συνέδριο του Τομέα Πλανητικών Επιστημών της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας στο Τούσον, Αριζόνα, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, επειδή οι επιφάνειες είναι διαφορετικές από αυτό που περίμεναν οι αστρονόμοι.
Θα μας δώσει ενδείξεις για την κίνηση του υλικού στο πρώιμο ηλιακό σύστημα, καθώς και το πως συγκεντρώθηκαν οι πλανήτες.

Στις 4 Αυγούστου 2013, ένα εκ πρώτης όψεως αντικείμενο αστεροειδή, ο C / 2013 P2 Pan-STARRS, που ανακαλύφθηκε από το Παν STARRS1, Έρευνα Τηλεσκοπίου (PS1) στο Χαλεακαλα, Μάουι, Χαβάη. 

Αυτό που έκανε αυτό το αντικείμενο μοναδικό ήταν η τροχιά του - αυτή, ενός κομήτη που προέρχονται από το Νέφος του Ορτ, με μια τροχιακή περίοδο μεγαλύτερη από 51 εκατομμύρια χρόνια, ακόμα η δραστηριότητα του κομήτη δεν έχει παρατηρηθεί.
Το Νέφος του Ορτ είναι ένα σφαιρικό φωτοστέφανο του πυρήνα ενός κομήτη στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα που εκτείνεται σε περίπου 100.000 φορές την απόσταση Γης-Ήλιου, η οποία είναι γνωστή ως 1 αστρονομική μονάδα, ή AU 1 (149 εκ. χλμ. περίπου).

Η ομάδα ακολούθησε αμέσως το δεύτερο αυτό αντικείμενο με το τηλεσκόπιο του Καναδά-Γαλλίας-Χαβάης (CFHT) στο Μαουνακεα, προκειμένου να αποκτήσει δεδομένα σχετικά με τα χρώματα του αντικειμένου, και προς έκπληξή τους, έτσι και αυτό είχε παρόμοια χρώματα με το υλικό του αστεροειδή στο εσωτερικό ηλιακό σύστημα.


Παρόλο που η τροχιά του C / 2014 S3 Pan-STARRS πήγε πιο κοντά στον ήλιο από του C / 2013 P2 στα μέσα Αυγούστου 2014 (2,0 AU-μεταξύ της ζώνης των αστεροειδών και την τροχιά του Άρη), έχει επίσης ελάχιστη ουρά.

To-New-Sas

Πηγή: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ