Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Έρευνα αποκαλύπτει την πραγματική αιτία «θανάτου» για ορισμένους γαλαξίες αστρικής έκρηξης




Credit: NASA, ESA, and P. Sell (Texas Tech University, Lubbock)
Οι 12 γαλαξίες σε αυτές τις εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ υποβάλλονται σε μια θύελλα από τη γέννηση άστρου, όπως φαίνεται από τον φωτεινό λευκό πυρήνα τους.




Οι αστρονόμοι έχουν αγωνιστεί για να κατανοήσουν γιατί αυτοί οι νέοι γαλαξίες "αστρικής έκρηξης" -αυτοί που σχηματίζουν γρήγορα νέα αστέρια από ψυχρό μοριακό αέριο υδρογόνο έως και 100 φορές πιο γρήγορα από το Γαλαξία μας, θα "απενεργοποιήσουν" τον σχηματισμό των άστρων τους και θα ενταχθούν σε μια κατηγορία που οι επιστήμονες ονομάζουν "κόκκινοι και νεκροί."




Credit: NASA, ESA, and A. Feild (STScI)
Αυτό το γραφικό δείχνει πώς ένας ζωντανός, σχηματισμού άστρων γαλαξίας μεταμορφώνεται γρήγορα σε ένα ήρεμο γαλαξία που αποτελείται από παλαιά αστέρια.



Ο Rudnick και οι συνεργάτες του ανέλυσαν 12 συγχωνεύσεις γαλαξιών καθώς έπεφτε η αυλαία για τη δημιουργία νέων άστρων. 
Οι παρατηρήσεις της ομάδας ανέτρεψαν μια παλαιότερη ιδέα ότι οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες, επίσης γνωστές ως «ενεργοί γαλαξιακοί πυρήνες,» ή AGN, ήταν υπεύθυνες για τη ρίψη του αερίου από αυτούς γαλαξίες αστρικής έκρηξης.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι ίδιες ακραίες συνθήκες που μετατρέπουν του συμπαγείς γαλαξίες σε παραγωγικές μηχανές αστρικής δημιουργίας, φέρουν επίσης την ενδεχόμενη κατάρρευσή της παραγωγής των άστρων τους. 
Με άλλα λόγια, οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες, ή AGN, δεν "εμπλέκονται" εδώ.




To-New-Sas

Πηγή / Περισσότεραphys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ