Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Αγνοουμένα αστέρια: παρατηρήσεις του Χαμπλ δημιουργούν περαιτέρω αμφιβολίες σχετικά με το πώς σχηματίζονται τα σφαιρωτά σμήνη
Credit: NASA, ESA, S. Larsen (Radboud University, the Netherlands)
Η εικόνα της NASA / ESA με το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ δείχνει τέσσερα σφαιρωτά σμήνη στο νάνο γαλαξία Κάμινος.
Χάρη στο διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ της NASA/ESA, μερικοί από τους πιο μυστηριώδεις κοσμικούς κάτοικους έχουν μόλις γίνει ακόμη πιο αινιγματικοί.
Νέες παρατηρήσεις των σφαιρωτών σμηνών σε ένα μικρό γαλαξία δείχνουν ότι είναι πολύ παρόμοια με εκείνα που βρέθηκαν στο Γαλαξία μας, και έτσι πρέπει να έχουν σχηματιστεί με παρόμοιο τρόπο.
Μία από τις κορυφαίες θεωρίες για το πώς σχηματίζονται αυτά τα συμπλέγματα προβλέπει ότι τα σφαιρωτά σμήνη ότι πρέπει να βρεθούν μόνο ανάμεσα σε μεγάλες ποσότητες παλαιών άστρων.
Αλλά αυτά τα παλιά αστέρια, αν και σε αφθονία στον Γαλαξία μας, δεν υπάρχουν σε αυτό το μικρό γαλαξία, και έτσι, το μυστήριο βαθαίνει.


Νέες παρατηρήσεις από τέσσερα σφαιρωτά σμήνη στον αστερισμό Κάμινος του νάνου γαλαξία, έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση μία από τις κορυφαίες θεωρίες για το πώς σχηματίζονται αυτά τα συμπλέγματα. Σε αυτό το επεισόδιο θα εξηγηθεί το μυστήριο πίσω από τα αντικείμενα αυτά και πώς να εμβαθυνθεί με τα νέα αυτά ευρήματα.
To-New-Sas

Πηγή: PHYS.ORG

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ