Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

H NASA θα εκτοξεύσει 4 διαστημικά οχήματα μαζί


Στο πλαίσιο της αποστολής MMS, η NASA θα εκτοξεύσει τέσσερα πανομοιότυπα διαστημικά σκάφη παρατήρησης με έναν πύραυλο Atlas. 


H αποστολή MMS, ή αλλιώς Magnetoscopic Multiscale, έχει ως σκοπό της να μελετήσει το φαινόμενο της λεγόμενης Μαγνητικής Επανασύνδεσης, το οποίο θεωρείται ότι συμβαίνει όταν μία ή περισσότερες γραμμές μαγνητικών πεδίων συναντιούνται με αποτέλεσμα την απελευθέρωση μίας γιγάντιας έκλυσης ενέργειας από την εκτόξευση φορτισμένων σωματιδίων και ύλης όπως συμβαίνει με τις ηλιακές εκρήξεις.

Για τους σκοπούς της παρατήρησης, η NASA αποφάσισε να θέσει σε τροχιά τέσσερις μικρούς δορυφόρους με ειδικό εξοπλισμό, οι οποίοι θα τεθούν μαζί σε τροχιά με μία εκτόξευση, πάνω στον ίδιο πύραυλο Atlas, ο οποίος θα εκτοξευθεί πιθανότατα τον ερχόμενο Μάρτιο από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Τα σκάφη της αποστολή MMS θα βγουν ταυτόχρονα από το μεταφορέα τους και θα αναπτύξουν ταυτόχρονα τις κεραίες και τα επιστημονικά του όργανα, στοιχείο που κάνει αυτή την αποστολή τόσο ιδιαίτερη. Συγκεκριμένα, τα διαστημικά σκάφη της αποστολής MMS έχουν περισσότερους από 25 αισθητήρες και 11 διαφορετικά επιστημονικά όργανα.

Εκτιμάται ότι η συνδυαστική χρήση των τεσσάρων διαστημικών σκαφών θα δώσει στους επιστήμονες τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα και πιο σφαιρικά το φαινόμενο, ενώ θα έχουν μία περισσότερο αξιόπιστη συλλογή δεδομένων σε κάθε στιγμή της παρατήρησης. Εμείς από την μεριά μας, δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε στη NASA κάθε επιτυχία!Σχετικά: Εκτόξευση και ανάπτυξη της αποστολής MMS της NASA
Πηγή: pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ