Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη - 10 Δεκεμβρίου 2014Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0
Τέσσερις εικόνες ψηφιδωτού από τη NAVCAM, περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 10 Δεκεμβρίου. (Περισσότερα)

Αυτό το μωσαϊκό των τεσσάρων εικόνων, περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν από απόσταση 20,1 χλμ. από το κέντρο του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο στις 10 Δεκεμβρίου. 
Η ανάλυση της εικόνας είναι 1,71 μέτρα / εικονοστοιχείο και τα επιμέρους 1024 x 1024 καρέ μετρώνται 1,75 χιλιόμετρα κατά μήκος. 
Το ψηφιδωτό είναι ελαφρώς περικομμένο και μετράται 2,9 x 2,6 χιλιόμετρα.

Ως συνήθως, η περιστροφή και μετακίνηση του κομήτη κατά τη διάρκεια της αλληλουχίας της εικόνας, καθιστούν δύσκολο στο να δημιουργηθεί ένα ακριβές μωσαϊκό. 
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, ορισμένοι όροι παραμόρφωσης εισήχθησαν για να γίνει το μωσαϊκό, και ένας προσεκτικός έλεγχος μπορεί να αποκαλύψει κάποιες μικρές αναντιστοιχίες στα χαρακτηριστικά των "ραφών" στις εικόνες.

Επιπλέον, ορισμένος καθαρισμός έχει εφαρμοστεί για τη μείωση της επίπτωσης της σκέδασης  από τη NAVCAM κάνοντας τα όρια μεταξύ των εικόνων συνεχή. 
Έτσι, να είστε προσεκτικοί όταν πιέζεται τις εντάσεις πολύ, ώστε να δείτε τα πολύ αμυδρά χαρακτηριστικά: συγκεκριμένα, μια φαινομενική ασυνέχεια στην κύρια εκροή από το λαιμό του κομήτη, είναι ένα τεχνούργημα.

Σε αυτόν τον προσανατολισμό, ο μικρότερος λοβός του κομήτη είναι προς τα δεξιά, και ο μεγαλύτερος λοβός προς τα αριστερά.

Το κάτω δεξί μέρος της εικόνας προσφέρει εκπληκτική θέα στο «λαιμό» του κομήτη και στον "αστερισμό" των μικρών ογκόλιθων που βρίσκονται στο επίσης στο λαιμό, που ήταν επίσης ορατό σε μια εικόνα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα
Ένα ίχνος της δραστηριότητας που απορρέει από το λαιμό είναι επίσης ορατό.

Το μοντάζ τεσσάρων-πλαισίων και τα μεμονωμένα καρέ εικόνας παρέχονται παρακάτω.

Για περισσότερα του κομήτη, επιλέξτε τις ετικέτες παρακάτω. (π.χ. Ροζετα , Αποστολές, ESA, Rosetta)


To-New-Sas

Πηγή: rosetta blog

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ