Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη - 14 Δεκεμβρίου 2014
Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0
Τέσσερις εικόνες ψηφιδωτού από τη NAVCAM περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 14 Δεκεμβρίου.Αυτό το μωσαϊκό των τεσσάρων εικόνων, περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν από απόσταση 19,4 χλμ. από το κέντρο του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο στις 14 Δεκεμβρίου. 
Η ανάλυση της εικόνας σε αυτή την απόσταση είναι 1,66 μ / εικονοστοιχείο και τα επιμέρους 1024 x 1024 καρέ μετρώνται 1,7 χιλιόμετρα κατά μήκος. 
Το ψηφιδωτό έχει ελαφρώς περικοπεί και μετράται 3.0 x 3.1 χιλιόμετρα.

Ως συνήθως, η περιστροφή και μετακίνηση του κομήτη κατά τη διάρκεια της αλληλουχίας της εικόνας, καθιστούν δύσκολο στο να δημιουργηθεί ένα ακριβές μωσαϊκό. 
Όπως πάντα, γίνεται αναφορά στις επιμέρους παρακάτω εικόνες πριν από την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με περίεργες δομές που φαίνονται στον κομήτη ή χαμηλής έντασης εκτεταμένη εκπομπή.


Το σημερινό μωσαϊκό δείχνει την κάτω πλευρά του μεγαλύτερου λοβού του κομήτη 67Ρ / CG, παρέχοντας ακόμη μια άλλη προβολή της περιοχής που είναι το σπίτι για τον «Χέοπα» και τους γειτονικούς του ογκόλιθους.

Σύμφωνα με το αρχαίο Αιγυπτιακό σχήμα ονοματοδοσίας που συμφωνήθηκε από τους επιστήμονες του Ροζέτα για τα χαρακτηριστικά στον κομήτη, αυτή η λεία περιοχή και το δύσβατο έδαφος προς τα πάνω δεξιά, έχει ονομαστεί Ἰμούθης (Imhotep), μετά τον διάσημο αρχιτέκτονα των Αιγυπτιακών πυραμίδων από τον 27ο αιώνα π.Χ.. 
Το όνομα αυτής της περιοχής αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο AGU σήμερα (18/12).

Η εικόνα αναδεικνύει επίσης τη διαφορά μεταξύ της ομαλής περιοχής όπου βρίσκεται ο Χέοπας και τις περιοχές γύρω από αυτό, πλούσια σε κρατήρες, λάκκους και γκρεμούς.Επιπλέον, είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο ογκόλιθος του Χέοπα (άνω και κάτω αριστερό καρέ στο μοντάζ παραπάνω· δείτε εδώ, εδώ και εδώ για παλαιότερες προβολές) έχει γίνει πλέον ένα ουσιαστικό στοιχείο της πρότασης για τη δημιουργία ενός επιστημονικού πλαισίου συντεταγμένων αναφοράς του κομήτη. 
Στην πραγματικότητα, ένας από τους άξονες αυτού του πλαισίου αναφοράς, εκτείνεται από το κέντρο της μάζας του κομήτη 67Ρ / CG μέσω του ογκόλιθου Χέοπα.

Τα μεμονωμένα καρέ εικόνας παρέχονται παρακάτω.
Για περισσότερα του κόομήτη, επιλέξτε τις ετικέτες παρακάτω (Ροζετα, Αποστολές κλπ.)


To-New-Sas

Πηγή: rosetta blog

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ