Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Ηλιακή έκλαμψη κατηγορίας Χ1.8 - 20 Δεκεμβρίου 2014 (βίντεο)Η μεγάλη ηλιακή κηλίδα AR2242, ξέσπασε στο Σάββατο 20 Δεκέμβρη @ 00:27 UT, και παρήγαγε μια έντονη ηλιακή έκλαμψη κατηγορίας X1.8.
Αυτή η εικόνα που λαμβάνεται από το Ηλιακό Δυναμικό Παρατηρητήριο της ΝΑΣΑ, δείχνει ένα "λοφίο" υλικού που εκτοξεύεται μακριά από την τοποθεσία της έκρηξης:Ραδιοφωνικές εκπομπές από τα κρουστικά κύματα κυματίζουν μέσα από την ατμόσφαιρα του ήλιου και δείχνουν ότι μια Στεφανιαία Μαζική Εκτίναξη είναι καθ 'οδόν.
Ωστόσο, ακόμα περιμένουμε για τα δεδομένα από τον στεμματογράφο του Ηλιακού και Ηλιοσφαιρικού Παρατηρητηρίου να επιβεβαιώσει την ύπαρξη και την πορεία ενός τεράστιου νέφους καταιγίδας.
Εάν μία Στ.Μαζ.Εκτ. πλησιάζει, θα χρειαστεί πιθανώς 2-3 ημέρες για να φτάσει στη Γη.

Υπήρξε ήδη μια επίδραση στη Γη: Η ακραία υπεριώδη ακτινοβολία από την έκλαμψη, ιόνισε τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας του πλανήτη μας και δημιούργησε συσκότειση ραδιοεπικοινωνιών HF πάνω από την Αυστραλία και το Νότιο Ειρηνικό.
Κάτω από 10 ΜΗζ, οι μεταδόσεις ήταν ισχυρά εξασθενημένες για περισσότερο από δύο ώρες. Μείνετε συντονισμένοι για ενημερώσεις.


NOAA, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν 60% έως 65% πιθανότητες ήσσονος γεωμαγνητικές καταιγίδες αυτό το Σαββατοκύριακο, όταν ένα ζευγάρι Σταφανιαίων Μαζικών Εκτινάξεων, αναμένονται στα πλευρικά μαγνητικά πεδία της Γης.
Οι υψηλού γεωγραφικού πλάτους παρατηρητές ουρανού, πρέπει να είναι σε εγρήγορση για εμφάνιση του σέλαος μετά το σούρουπο.Κωδικός Μηνύματος Διαστημικού Καιρού: SUMX01
Αύξων αριθμός: 111
Χρόνος Έκδοσης: 20 Δεκεμβρίου 2014 01:00 UTC

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: ακτίνων-X Η εκδήλωση υπερβαίνει την Χ1
Ώρα Έναρξης: 20 Δεκεμβρίου 2014 00:11 UTC
Μέγιστος χρόνος: 20 Δεκεμβρίου 2014 00:28 UTC
Χρόνος λήξης: 20 Δεκεμβρίου 2014 00:55 UTC
Κατηγορία Ακτίνων-Χ: X1.8
Οπτική κατηγορία: 2β
Τοποθεσία: S19W29
NOAA Κλίμακα: R3 - Ισχυρή

Σχόλιο: NOAA, Ενεργή Περιοχή 12242· η οπτική κατηγορία είναι προκαταρκτική

Περιγραφές NOAA, κλίμακα Διαστημικού Καιρού μπορεί να βρεθεί:
www.swpc.noaa.gov/noaa-scales-explanation

Πιθανές επιπτώσεις: Περιοχή του γεγονότος αποτελείται από μεγάλα τμήματα στην ηλιόλουστη πλευρά της Γης, η ισχυρότερη στην υπο-ηλιακό σημείο.
Ράδιο -Η ευρεία περιοχή συσκότισης HF (υψηλής συχνότητας) ραδιοεπικοινωνίας για περίπου μία ώρα.
Επιλέγοντας την εικόνα, αυτομάτως κάνετε λήψη του βίντεο

To-New-Sas

Πηγή: spaceweather.com - Κέντρο Πρόγνωσης Διαστημικού Καιρού Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ