Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Αστρονομικά φαινόμενα 2 Δεκεμβρίου 2014 (2)Η Σελήνη λάμπει στα νοτιοανατολικά λίγο μετά, αφότου πέσει το σκοτάδι. 

Κοιτάξτε κάτω από αυτήν και θα βρείτε το άλφα των Ιχθύων, το αστέρι με μέγεθος 3,8 που παραδοσιακά σηματοδοτεί εκεί όπου τα σχοινιά από τις ουρές των δύο ψαριών είναι δεμένα σε κόμπο.
Το όνομά του, Alrescha, στην αραβική γλώσσα σημαίνει «σχοινί», με βάση την αρχαία ελληνική περιγραφή του αστερισμού.«Στους διάφορους χάρτες του ουρανού ο αστερισμός αυτός αντιπροσωπεύεται από δύο ψάρια, των οποίων οι ουρές είναι δεμένες με ένα σχοινί. 
Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία τα δύο ψάρια παριστάνουν την Αφροδίτη, την θεά της αγάπης και τον φτερωτό γιό της τον Έρωτα. 
Κατά την διάρκεια της Γιγαντομαχίας μαζί με τους άλλους θεούς, εγκατέλειψαν και αυτοί τον Όλυμπο. Κυνηγημένοι από τον γίγαντα Τυφώνα έφθασαν πρώτα στην Αίγυπτο και στην συνέχεια στον Ευφράτη ποταμό. 
Για να γλιτώσουν από την καταδίωξη του Τυφώνα έπεσαν στον Ευφράτη και τον διέσχισαν μεταμορφωμένοι σε ψάρια. 
Κατά μια άλλη εκδοχή οι θεότητες των θαλασσών για να βοηθήσουν την Αφροδίτη και τον γιο της από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού, τους έστειλαν δύο ψάρια. 
Τα ψάρια συνδέονταν μεταξύ τους με ένα σκοινί, από το οποίο κρατήθηκαν μητέρα και γιος για να διασχίσουν τον ποταμό. 
Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης οι θεοί τοποθέτησαν τα δύο ψάρια στον ουρανό».( Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Διαχρονική Παιδεία )


Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία διέρχεται από τον κεντρικό μεσημβρινό του πλανήτη στις 11:29 μ.μ.


To-New-Sas

Πηγή: ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονικης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ