Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη - 2 Δεκεμβρίου 2014Αυτό το τεσσάρων εικόνων μωσαϊκό περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν με τη NAVCAM του Ροζέτα στις 2 Δεκεμβρίου από απόσταση 30,1 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο. 
Η ανάλυση της εικόνας του μωσαϊκού είναι περίπου 3,1 μ / εικονοστοιχείο, και έχει περικοπεί και μετράται 4,5 x 3,6 χιλιόμετρα.


Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0
Τέσσερις εικόνες ψηφιδωτού από τη NAVCAM, περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 2 Δεκεμβρίου 2014.

Κάθε πρωτότυπο 1024 x 1024 εικονοστοιχείου πλαίσιο (δείτε παρακάτω) έχει κλίμακα από 2,6 μ / εικονοστοιχείο και μετράται περίπου 2,6 χιλιόμετρα κατά μήκος.

Ως συνήθως, πριν από την ερμηνεία του μωσαϊκού, ελέγχονται τα αρχικά καρέ, διότι η περιστροφή και η μετακίνηση του κομήτη κατά τη διάρκεια της αλληλουχίας της εικόνας, καθιστά δύσκολο στο να δημιουργηθεί ακριβές μωσαϊκό. 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ορισμένες στρεβλώσεις χρειάστηκαν προκειμένου να αποκτηθούν οι εικόνες ώστε να ευθυγραμμιστεί, η οποία επίσης είχε ως αποτέλεσμα την ελαφρώς διαφορετική κλίμακα της εικόνας.

Σε αυτόν τον προσανατολισμό, ο μικρότερος από τους δύο λοβούς του κομήτη είναι προς τα αριστερά και ο μεγαλύτερος λοβός είναι προς τα δεξιά.

Παρέχει μια σχεδόν κατά «πρόσωπο» προβολή στο μεγάλο "λάκκο" του μικρότερου λοβού, η επιφάνεια του ογκόλιθου-διάσπαρτη είναι τυλιγμένη στη σκιά. 
Από την άλλη πλευρά, τα εσωτερικά τοιχώματα παρατηρήθηκαν σε αρκετά καλή λεπτομέρεια. Θεωρείται ότι η τελική τοποθεσία προσκωμήτωσης του Φίλαε, μπορεί να βρίσκεται κοντά στο χείλος του παρόντος λάκκου, αλλά με περαιτέρω απεικόνιση υψηλής ανάλυσης που εξακολουθεί να λαμβάνεται και να αναλύεται, ώστε να επιβεβαιωθεί αυτό. 
Αυτός ο λάκκος, μετράται περίπου 1 χλμ σε διάμετρο, εθεωρείτο κάποτε ως υποψήφια τοποθεσία προσκωμήτωσης Β.


Αυτός ο προσανατολισμός παρέχει επίσης μια καλή θέα προς το υψίπεδο που αρχικά είχε θεωρηθεί ως υποψήφια τοποθεσία πεοσκωμήτωσης- κοντά στην «ένταξη» μεταξύ των δύο δεξιών πλευρικών εικόνων-πλαισίων. 
Η σκοτεινή κυκλική περιοχή είναι ένας μεγάλος λάκκος. 
Τα τοιχώματα γκρεμού που "πέφτουν" κάτω, και επάνω σε αυτό το υψίπεδο, φαίνεται να δείχνουν λίγο πιο φωτεινά τμήματα, ίσως αντανακλούν διαφορές στη σύνθεση, ή φρέσκο υλικό που έχει ακόμη υποβαθμιστεί από την έκθεση στο περιβάλλον του διαστήματος.

Οι τέσσερις μεμονωμένες εικόνες που συνθέτουν αυτό το μωσαϊκό παρέχονται παρακάτω.
Για περισσότερα με θέμα τον κομήτη 67P, επιλέξτε τις ετικέτες παρακάτω.


To-New-Sas

Πηγή: rosetta blog

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ