Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη - 30 Νοεμβρίου 2014


Αυτό το τεσσάρων εικόνων μοντάζ της εικόνας αποτελείται από εικόνες που λαμβάνονται με τη NAVCAM του Ροζετα στις 30 Νοεμβρίου από απόσταση 30,2 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο. 
Η ανάλυση της εικόνας είναι 2,6 μ / εικονοστοιχείο και κάθε πρωτότυπο 1024 x 1024 εικονοστοιχείου πλαισίου μετράται μόλις πάνω από 2,6 χιλιόμετρα ολόκληρο.

Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0
Τέσσερις εικόνες μονταζ από τη NAVCAM περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 30 Νοεμβρίου 2014. (Περισσότερα)
Σε αυτόν τον προσανατολισμό, ο μικρότερος από τους δύο λοβούς του κομήτη βρίσκεται στο κάτω αριστερό μέρος του μοντάζ, με τον μεγαλύτερο λοβό να καταλαμβάνει τα ανώτερα πλαίσια, καθώς και το πλαίσιο κάτω δεξιά, αν και ως επί το πλείστον ρίχνεται στη σκιά.

Η προβολή προσφέρει μια ιδιαίτερα όμορφη θέα κάτω στην περιοχή του «λαιμού» του κομήτη, όπου τα χαμηλά οροπέδια του υλικού με πολυεπίπεδα τείχη φαίνονται να αυξάνονται από το ομαλότερο υλικό που τους περιβάλλει. 
Ομοίως, ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που είναι σαν ογκόλιθοι, φαίνονται στο προσκήνιο της σκηνής και δίνουν την εντύπωση ότι είναι εκτεθειμένοι από την υποκείμενη επιφάνεια, καλύπτονται εν μέρει από το λεπτόκοκκο υλικό.

Στο αριστερό άκρο του κάτω αριστερού πλαισίου, αυτό το υλικό λεπτόκοκκου, φαίνεται να έχει διαμορφωθεί σε ένα όμορφο κυματιστό μοτίβο· ίσως ως αποτέλεσμα της υποκείμενης τοπογραφίας και/ή λόγω των διαφορών στη διάβρωση από την εξάχνωση σε όλη την επιφάνεια.

Λόγω της εναλλαγής και της μετακίνησης του κομήτη κατά τη διάρκεια της ακολουθίας λήψης των εικόνων, είναι και πάλι δύσκολο να γίνει ένα ακριβές μωσαϊκό αυτού του συνόλου. 
Απόδειξη γι 'αυτό, μπορεί να δει κανείς στην περιοχή του λαιμού, όπου οι σκιές και το κλάσμα του ογκόλιθου πεδίου που είναι ορατό, έχουν αλλάξει σαφώς μεταξύ της πρώτης (κάτω αριστερά) και της τελευταίας (κάτω δεξιά) εικόνας.

Επίσης, εκτείνοντας την αντίθεση, αποκαλύπτονται κάποιες λεπτομέρειες στην σκιά των περιφερειών, καθώς και μερικές ωραίες δομές σαν πίδακες από το άνω άκρο του κύριου σώματος. Αλλά σε υψηλή αντίθεση, η εσωτερική σκέδαση στην οπτική εικόνα της  NAVCAM γίνεται επίσης ορατή, σε μορφή μεγάλης κλίμακας διάχυτων κηλίδων. 
Αυτά καθιστούν επίσης δύσκολο ένα μωσαϊκό να γίνει σωστά.
Για να δείτε και άλλες παρατηρήσεις του κομήτη, επιλέξτε μία από τις ετικέτες κάτω από το άρθρο.


To-New-Sas

Πηγή: rosetta blog

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ