Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Ο απότομος γκρεμός του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο23 Δεκεμβρίου 2014
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Image Credit & Licence (CC BY-SA 3.0 IGO): ESA, Rosetta spacecraft, NAVCAM; Additional Processing: Stuart AtkinsonΑυτά τα ψηλά βράχια είναι στην επιφάνεια ενός κομήτη. 
Ανακαλύφθηκαν ως μέρος του σκοτεινού πυρήνα του κομήτη  67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο από το Ροζέτα, το ρομποτικό διαστημικό σκάφος που εκτοξεύτηκε από την ESA, το οποίο ξεκίνησε σε τροχιά γύρω από τον κομήτη στις αρχές Αυγούστου 2014.
Ο απότομος γκρεμός όπως παρουσιάζεται εδώ, απεικονίστηκε από το Ροζέτα περίπου πριν από δύο εβδομάδες. 
Αν και πανύψηλος, γύρω στο ένα χιλιόμετρο σε ύψος, η χαμηλή επιφανειακή βαρύτητα του κομήτη Τ.Γ., θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή την επιβίωση ενός ανθρώπου αν πραγματοποιούσε άλμα από την κορυφή του γκρεμού .
Οι πρόποδες των βράχων είναι σχετικά ομαλοί ανάγλυφοι, διάστικτοι με ογκόλιθους τόσο μεγάλοι που φτάνουν τα 20 μέτρα σε μήκος.
Τα δεδομένα από το Ροζέτα δείχνουν ότι ο πάγος στον κομήτη Τ.Γ, έχει σημαντικά διαφορετικό τμήμα δευτερίου - και ως εκ τούτου πιθανόν διαφορετική προέλευση - από το νερό στους ωκεανούς της Γης.
Το διαστημικό σκάφος Ροζέτα έχει προγραμματιστεί να συνεχίσει να συνοδεύει τον κομήτη καθώς κοντεύει στην πλησιέστερη προσέγγιση του προς τον Ήλιο τον Αύγουστο του 2015.
To-New-Sas

Πηγή: ΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ