Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη - 7 Δεκεμβρίου 2014Αυτό το μωσαϊκό των τεσσάρων εικόνων περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν από τη NAVCAM του Ροζέτα στις 7 Δεκεμβρίου από απόσταση 19,7 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο.


Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0
Τεσσάρων εικόνων ψηφιδωτό από τη NAVCAM περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 7 Δεκεμβρίου 2014.
Η κλίμακα της εικόνας είναι 1,68 μ / εικονοστοιχείου και κάθε πλαίσιο 1024 x 1024 καρέ μετράται 1,7 χιλιόμετρα κατά μήκος. 
Το μωσαϊκό έχει περικοπεί και μετράται 3,2 x 3,1 χιλιόμετρα, στην ίδια περίπου κλίμακα ανά εικονοστοιχείο.

Ως συνήθως, πριν από την ερμηνεία του μωσαϊκού, γίνεται έλεγχος της αυθεντικότητας των καρέ (δείτε παρακάτω), επειδή η περιστροφή και η μετακίνηση του κομήτη κατά τη διάρκεια της αλληλουχίας της εικόνας, καθιστά δύσκολο στο να δημιουργηθεί ένα ακριβές μωσαϊκό. 
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, ορισμένοι όροι παραμόρφωσης εισήχθησαν για να γίνει το μωσαϊκό, μολονότι παραμένει ένα μικρό σφάλμα αναντιστοιχίας σε μια από τις κορυφές στο πάνω άκρο του ψηφιδωτού.

Η εσωτερική σκέδαση από τη NAVCAM, οδηγεί επίσης σε ορισμένα ψευδή γενικά χαρακτηριστικά της έντασης και συνεπώς, ορισμένος καθαρισμός έχει εφαρμοστεί για να μειώσει τον αντίκτυπο της σκέδασης και καθιστά τα όρια μεταξύ των εικόνων συνεχή. 
Έτσι, να είστε προσεκτικοί, πιέζοντας τις εντάσεις πάρα πολύ για να δείτε τα πολύ αμυδρά χαρακτηριστικά: θα υπάρξουν κάποια τεχνουργήματα.Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0
Μοντάζ των εικόνων 7 Δεκεμβρίου από την NAVCAM.


Η σκηνή δείχνει μία μεγάλη πλευρική όψη του εσωτερικού χείλους του μεγάλου λάκκου στο μικρότερο των λοβών του κομήτη (πολύ πάνω δεξιά). 
Αυτή η οπτική γωνία τονίζει δύο διαφορετικές υφές, ορατές στο εσωτερικό της επιφάνειας του λάκκου - η δεξιά πλευρά (με αυτόν τον προσανατολισμό) φαινομενικά κυριαρχείται από το δύσβατο έδαφος και την πλειονότητα του ογκόλιθων, ενώ η αριστερή πλευρά είναι προφανώς πολύ πιο ομαλή. Τέλος, τα ρεύματα σκόνης και αερίου φαίνονται να προέρχονται και από τους δύο, τον μεγάλο (κάτω αριστερά) και τον μικρό (επάνω δεξιά) λοβούς του κομήτη.

Η περιοχή στην οποία άγγιξε για πρώτη φορά το Φίλαε, είναι επίσης ορατή στο πάνω δεξί πλαίσιο (δείτε εδώ (6η εικόνα) για επισημασμένη εικόνα).

Για περισσότερα του κομήτη, επιλέξτε τι ετικέτες κάτω από το άρθρο


To-New-Sas

Πηγή: rosetta blog

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ