Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη - 9 Δεκεμβρίου 2014Αυτό το μωσαϊκό των τεσσάρων εικόνων περιλαμβάνει εικόνες που λαμβάνονται από απόσταση 20,4 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο στις 9 Δεκεμβρίου. 
Η ανάλυση της εικόνας είναι 1.74 μ. / εικονοστοιχείο και τα επιμέρους 1024 x 1024 καρέ μετρώνται 1.8 χλμ σε διάμετρο. 
Το ψηφιδωτό είναι ελαφρώς περικομμένο και μετράται 2,9 x 2,7 χιλιόμετρα.

Σε αυτόν τον προσανατολισμό, ο μικρότερος λοβός του κομήτη είναι προς τα δεξιά, και ο μεγαλύτερος λοβός προς τα αριστερά.Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0
Τέσσερις εικόνες ψηφιδωτού από τη NAVCAM περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 9 Δεκεμβρίου.
Το κάτω αριστερό μέρος του ψηφιδωτού έχει κάποια ιδιαίτερα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. 
Προς τα αριστερά της λείας περιοχής του λαιμού, υπάρχει μια σειρά καμπυλωτών χαρακτηριστικών σαν κοιλώματα. 
Το μεγαλύτερο από αυτά τα χαρακτηριστικά, στο κάτω μέρος αυτού του συνόλου σε αυτόν τον προσανατολισμό, θυμίζει το χαρακτηριστικό κοντά στον ογκόλιθο Χέοπα
Τα ίδια χαρακτηριστικά είναι επίσης μόλις ορατά στην εικόνα που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προς το κέντρο του πλαισίου, αλλά η εικόνα που παρουσιάζεται εδώ παρέχει μια πολύ σαφέστερη προβολή.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να εντοπιστούν αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε προηγούμενες εικόνες (π.χ. εκείνων που λήφθηκαν στις 2 Οκτωβρίου και 20 Οκτωβρίου), γεγονός που υποδηλώνει τις αλλαγές που μπορεί να συμβαίνουν στην επιφάνεια. 
Προκύπτει συνεπώς ότι, οι αλλαγές στη γωνία θέασης, οι συνθήκες φωτισμού, και η ανάλυση της εικόνας, θα μπορούσαν επίσης να είναι υπεύθυνα, και μια πιο λεπτομερής ανάλυση σε υψηλή επίσης ανάλυση και σε μεγαλύτερο εύρος θέασης συνθηκών θα χρειαστούν για να δούμε αν αυτά τα χαρακτηριστικά αλλάζουν σε εμφάνιση στην πάροδο του χρόνου.

Προς τα δεξιά της περιοχής του λαιμού, μπορείτε επίσης να εντοπίσετε αυτό που φαίνεται, είναι μια αλυσίδα από μικρούς λάκκους - αυτά εντοπίστηκαν επίσης σε παλαιότερες εικόνες, και σχεδόν δίνουν την εντύπωση ότι ίσως ένας ογκόλιθος είχε αναπηδήσει και κυλούσε κατά μήκος μιας γραμμικής τροχιάς.

Τέλος, στην ίδια περιοχή, προς τα κάτω αριστερά του ψηφιδωτού, τα φωτεινότερα βράχια επίσης ξεχωρίζουν από το πιο σκούρο φόντο, φαινομενικά στερούνται της σκόνης που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του κομήτη.

Φυσικά, το υπόλοιπο του ψηφιδωτού προσφέρει απίστευτη θέα λεπτομερειών της επιφάνειας του κομήτη επίσης, και η περιοχή στην άκρη δεξιά δίνει μια άλλη ματιά σε όλο τον μεγάλο λάκκο, στην εικόνα που επικεντρώνεται στις 7 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στο ιστολόγιο, μια πλήρης γεωλογική ερμηνεία των χαρακτηριστικών του κομήτη και των εξελικτικών διαδικασιών θα διατεθούν από τις επιστημονικές ομάδες του Ροζέτα μέσω ομότιμων επανεξεταζόμενων εγγράφων, εν ευθέτω χρόνω.

Τα μεμονωμένα καρέ εικόνας παρέχονται παρακάτω.Για περισσότερα του κομήτη, επιλέξτε τις ετικέτες παρακάτω. (π.χ. Ροζετα , Αποστολές ESA)


To-New-Sas

Πηγή: rosetta blog

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ