Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Τα πάλσαρ με τις μαύρες τρύπες θα μπορούσαν να κατέχουν το «άγιο δισκοπότηρο» της βαρύτητας
Credit: SKA Organisation/Swinburne Astronomy Productions
Ανακαλύπτοντας ένα πάλσαρ σε τροχιά γύρω από μια μαύρη τρύπα θα μπορούσε να είναι το «άγιο δισκοπότηρο» για δοκιμή της βαρύτητας.
Το διαλείπον φως που εκπέμπεται από τα πάλσαρ, οι πιο ακριβείς χρονομετριτές στο σύμπαν, επιτρέπει στους επιστήμονες να επαληθεύσουν τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, ειδικά όταν αυτά τα αντικείμενα σε συνδυασμό με ένα άλλο άστρο νετρονίων ή λευκό νάνο παρεμβαίνουν με τη βαρύτητά τους. 
Ωστόσο, η θεωρία αυτή θα μπορούσε να αναλυθεί πολύ πιο αποτελεσματικά εάν ένα πάλσαρ με μια μαύρη τρύπα βρεθούν, εκτός από δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με τους ερευνητές από την Ισπανία και την Ινδία.

Τα πάλσαρ είναι πολύ πυκνά άστρα νετρονίων έχουν το μέγεθος μιας πόλης (η ακτίνα τους πλησιάζει τα δέκα χιλιόμετρα), η οποία, σαν φάροι στο σύμπαν, εκπέμπουν δέσμες ακτινοβολίας γάμμα ή ακτίνες-Χ, όταν περιστρέφονται μέχρι και εκατοντάδες φορές ανά δευτερόλεπτο. 
Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ιδανικά για τον έλεγχο της εγκυρότητας της θεωρίας της γενικής σχετικότητας, που δημοσιεύθηκε από τον Αϊνστάιν μεταξύ 1915 και 1916.Η μελέτη: http://iopscience.iop.org/1475-7516/2014/08/055/


To-New-Sas

Πηγή: PHYS.ORG

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ