Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Έδαφος αστεροειδή θα μπορούσε να γονιμοποιηθεί για «γεωργική εκμετάλλεύση» στο διάστημαΜπορούμε τώρα να καλλιεργήσουμε φυτά σε μικροβαρύτητα - και οι καλλιέργειες σε χώμα αστεροειδή θα μπορούσαν να στηρίξουν τον τεράστιο ανθρώπινο πληθυσμό εκτός του πλανήτη μας


Νέα μελέτη αναφέρει ότι είναι ιδανικοί για καλλιέργειες
Οι αστεροειδείς μπορεί κάποτε να μετατραπούν σε διαστημικές φάρμεςΜέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε τους αστεροειδείς άκρως επικίνδυνα διαστημικά αντικείμενα με τα οποία δεν θέλαμε να έχουμε καμία σχέση και επαφή.

Όμως αποδείχτηκε ότι έχουν μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον και οι διαστημικές υπηρεσίες σχεδιάζουν εξερευνητικές αποστολές. 
Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι διαθέτουν τεράστιες ποσότητες ορυκτού πλούτου και έχουν ήδη ιδρυθεί ιδιωτικές εταιρείες που σκοπεύουν να δημιουργήσουν ορυχεία σε κάποιους αστεροειδείς. 

Διεθνής ομάδα ερευνητών συμμετείχε σε πειράματα ανάπτυξης φυτών σε συνθήκες μικροβαρύτητας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες στους αστεροειδείς είναι ιδανικές για... καλλιέργεια και αν βρεθεί τρόπος να δημιουργηθούν φάρμες πάνω σε αστεροειδείς είναι πιθανό να δοθεί λύση στα προβλήματα διατροφής τόσο του πληθυσμού της Γης όσο και διαστημικών αποικιών. 
Σύμφωνα με τους ερευνητές οι φάρμες στους αστεροειδείς θα μπορούν να παράγουν γρήγορα και σε μεγάλες ποσότητες τρόφιμα.(Image: NASA/Getty)
Σκάψτε για τη νίκηTo-New-Sas

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ - NewScientist

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ