Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Σημάδια αρχαίων λιμνών και σεισμών στον Άρη φαίνονται σε νέο χάρτη
Οι λεπτομέρειες της λοφώδους επιφανείας μέσα σε ένα μεγάλο φαράγγι του Άρη φαίνονται σε ένα γεωλογικό χάρτη με βάση τις παρατηρήσεις από το Αρειανό Reconnaissance Orbiter της NASA και παράγεται από το Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα Αστρογεωλογίας Κέντρο Επιστημών, Φλάγκσταφ, Αριζόνα.
Ο χάρτης δείχνει τη δομή και τη γεωλογία του δυτικού τμήματος του Αρειανού Χάσματος Καντορ, ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα φαραγγιού εντός του μεγαλύτερου συστήματος φαραγγιού στο ηλιακό μας σύστημα, Κοιλάδα του Μάρινερ.
Οι γεωμορφές στο ανώτερο τμήμα από αυτό το απόσπασμα από τον πλήρη χάρτη, περιλαμβάνεται μια σειρά από λόφους που ονομάζεται Καντορ Κοουλς
Πολύ καιρό πριν, στο μεγαλύτερο σύστημα φαραγγιού στο ηλιακό μας σύστημα, οι δονήσεις από τους "αρειανούς σεισμούς" κούνησαν τα μαλακά ιζήματα που είχαν συσσωρευτεί σε Άρειανές λίμνες.

Τα τρανταγμένα ιζήματα, διαμόρφωσαν τα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται τώρα ως μια σειρά από χαμηλούς λόφους εμφανείς στο γεωλογικό χάρτη με βάση τις εικόνες της NASA. 
Ο χάρτης δημοσιεύθηκε σήμερα (15 Δεκ.) από τη Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS).

Τα υγρά ιζήματα βίωσαν σεισμικές δόνηση, από "αρειανούς σεισμούς" που σχετίζονται με την κίνηση κατά μήκος πολλών μεγάλων γεωλογικών ρηγμάτων στην περιοχή. 
Αποτέλεσμα, μια σειρά από χαμηλούς λόφους.

Αυτός ο χάρτης του δυτικού Χάσματος Καντορ, του φαραγγιού εντός της Αρειανής Κοιλάδας του Μάρινερ, είναι η υψηλότερη ανάλυση γεωλογικού χάρτη του Άρη που κυκλοφόρησε ποτέ από την Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS). 
Προέρχεται από τις εικόνες που λαμβάνονται από το Πείραμα Υψηλής Ανάλυσης Απεικόνιση Επιστήμης (High Resolution Imaging Science) (HiRISE) φωτογραφική μηχανή στο Reconnaissance Orbiter της NASA, οι οποίες αποκαλύπτουν λεπτομέρειες μικρότερες από ένα γραφείο. 
Ο χάρτης είναι διαθέσιμος για λήψη από εδώ: http://pubs.usgs.gov/sim/3309/
Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον χάρτη είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: http://www.usgs.gov/blogs/features/usgs_top_story/new-usgs-map-of-mars-is-most-detailed-one-yet/.
Created by: Trent Hare, USGS Astrogeology Science Center

To-New-Sas

Πηγή: ΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ