Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Πόσο ισχυρή είναι η βαρύτητα στον Άρη;
Credit: NASA
Κοντινό πλάνο του κόκκινου πλανήτη, που λήφθηκε από διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ της ΝΑΣΑ.Ο πλανήτης Άρης έχει πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά με το δικό μας. 
Και οι δύο πλανήτες έχουν περίπου την ίδια ποσότητα επιφανειακού εδάφους, σταθερά πολικά καλύμματα, και οι δύο έχουν παρόμοια κλίση στους άξονες περιστροφής τους, δίνοντας το καθένα από αυτά έντονες εποχιακές διακυμάνσεις. 
Επιπλέον, οι δύο πλανήτες παρουσιάζουν ισχυρή απόδειξη ότι έχουν υποστεί αλλαγή του κλίματος κατά το παρελθόν.
Credit: NASA/JPL-Caltech
Καλλιτεχνική απεικόνιση του εσωτερικού του Άρη.Αυτές αναλογίες μπορεί να εκφραστούν από τον τύπο g = m / r2, όπου g είναι η επιφανειακή βαρύτητα του Άρη (που εκφράζεται ως πολλαπλάσιο της Γης, η οποία είναι 9,8 m / s2), m είναι η μάζα του - η οποία εκφράζεται ως πολλαπλάσιο της μάζας της Γης (5.976 · 1024 kg) - και r η ακτίνα του, που εκφράζεται ως πολλαπλάσιο της (μέσης) ακτίνας της Γης (6.371 χιλιόμετρα).
Credit: Mars Society MRDS
Το πρωτότυπο ενδιαιτημάτων της "Αρειανής Κοινότητας" στη Γιούτα, διεξάγει έρευνες σχετικά με το πως θα ήταν αν ζούσαμε στον Άρη.Μαθαίνοντας περισσότερα για την βαρύτητα του Άρη και πώς οι χερσαίοι οργανισμοί είναι υπό αυτές τις συνθήκες, θα μπορούσε να είναι ένα όφελος για την εξερεύνηση του διαστήματος και τις αποστολές σε άλλους πλανήτες, επίσης. 
Καθώς περισσότερες πληροφορίες παράγονται από τα πολλά ρομποτικά οχήματα προσεδάφισης και τα τροχιακά οχήματα αποστολών στον Άρη, καθώς και τις προγραμματισμένες επανδρωμένες αποστολές, θα μπορούμε να περιμένουμε για να λάβουμε μια σαφέστερη εικόνα το πως είναι η βαρύτητα του Άρη από κοντά. 
Καθώς πλησιάζουμε στην προτεινόμενη επανδρωμένη αποστολή της NASA στον Άρη, η οποία έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα το 2030, μπορούμε να αναμένουμε περισσότερες ερευνητικές προσπάθειες που θα επιχειρηθούν.


Τέλος, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον Άρη σε γενικές γραμμές, έχουμε δημιουργήσει πολλά επεισόδια podcast για τον Κόκκινο Πλανήτη στο "Πρωταγωνιστές Αστρονομίας". Επεισόδιο 52: Άρης, και Επεισόδιο 91: Η Αναζήτηση για Νερό στον Άρη.Εδώ είναι ένα άρθρο στο το "Σύμπαν Σήμερα" σχετικά με το πώς η μειωμένη βαρύτητα του Άρη θα δοκιμαστεί σε ποντίκια στο διάστημα.


Πληροφορίες σχετικά με τη βαρύτητα του Άρη, Βιο-δορυφόρου. 
Και στα παιδιά μπορεί να αρέσει αυτό· ένα έργο που μπορεί να δημιουργηθεί για αποδείξει την βαρύτητα του Άρη.


To-New-Sas

Πηγή: UNIVERSE TODAY

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ