Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

«Βιώνοντας το Σέλας»
Ειδικό Αφιέρωμα του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο
Επιλογή για μεγέθυνση


Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου γιορτάζει Χειμερινό Ηλιοστάσιο, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 το και προσκαλεί το κοινό σε μια μοναδική όσο και πρωτότυπη ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Βιώνοντας το Σέλας». 


Η 25λεπτη παράσταση «Βιώνοντας το Σέλας», είναι η πρώτη πλανηταριακή παράσταση σε παγκόσμιο επίπεδο που καταγράφει το Σέλας σε όλη του την μεγαλοπρέπεια και το προβάλλει καλύπτοντας πλήρως τον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου (950 μ2). 
Ξεπερνώντας κατά πολύ το επίπεδο του απλού χομπίστα-παρατηρητή ο δημιουργός της Terence Murtagh προτείνει στο ελληνικό κοινό μια ολοκληρωμένη όσο και εξαιρετικά πρωτότυπη παράσταση που απευθύνεται σε όλους εκείνους, που μαγεύονται από τα ιδιόμορφα φυσικά φαινόμενα και επιθυμούν να τα βιώσουν και με τις δικές τους αισθήσεις.
Για την δημιουργία της παράστασης αυτής o Murtagh ταξίδεψε δώδεκα φορές ως το Fairbanks της Βόρειας Αλάσκας αλλά και ως το Τρόμσο της Βόρειας Νορβηγίας, όπου και κατέγραψε σε time-lapse φωτογράφιση το μοναδικό θέαμα του Σέλαος για τους θόλους των Πλανηταρίων. 
Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν 4 προβολές: στις 18:30, στις 19:15, στις 20:00 και στις 20:45


Η είσοδος στις προβολές αυτές είναι ελεύθερη απαραίτητα είναι όμως τα δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται στο Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των θέσεων.
Οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11). 
Σε όλους τους ορόφους των κτηριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι εφικτή η μετακίνηση χρηστών/χρηστριών αναπηρικού αμαξιδίου. 
Επίσης υπάρχει προσαρμοσμένος χώρος υγιεινής για ΑμεΑ, ενώ οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι. Πηγή: Διονυσης Σιμοπουλος in.gr Ψυχαγωγια

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ