Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Ανοίγει η σχολή αστρονομίας για μαθητές, αμέσως μετά τις γιορτές.Η Σχολή Αστρονομίας, που λειτούργησε τις τέσσερεις προηγούμενες χρονιές με μεγάλη επιτυχία, θα ανοίξει και φέτος, αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, το Σάββατο, 10η Ιανουαρίου 2015, και ώρα 5 – 7 μ.μ. στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο). 

Τα μαθήματα εφέτος θα κατανεμηθούν πάλι σε τρεις τάξεις. 
Στην 1η Τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου. Στη 2η Τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές που παρακολούθησαν πέρυσι την 1η Τάξη και έλαβαν τον ανάλογο τίτλο σπουδών. 
Κατ’ εξαίρεση στη 2η τάξη, μπορούν να εγγραφούν και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι αποδεδειγμένα κατέχουν την ύλη της 1ης Τάξης, δηλ. το ηλιακό μας σύστημα. Στην 3η τάξη, τέλος, θα εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες που τελείωσαν επιτυχώς τις δύο προηγούμενες τάξεις.
            
Στην 1η Τάξη θα διδαχθεί το ηλιακό μας σύστημα (Ήλιος, Σελήνη, πλανήτες, μετέωρα, αστεροειδείς κ.λπ.), στη 2η Τάξη θα διδαχθούν: οι αστέρες, οι γαλαξίες, το Σύμπαν, η ουράνια σφαίρα και τα τηλεσκόπια και στην 3η τάξη θα διδαχθούν: η διαστημική και οι νέες αστρονομικές θεωρίες και ανακαλύψεις. Θα διδάξουν δε καθηγητές με πλούσια εκπαιδευτική και αστρονομική εμπειρία, συνεπικουρούμενοι και από άλλα στελέχη της Εταιρείας. 
Τα μαθήματα θα πλαισιώνονται και με εργαστήρια, διερευνητικές εργασίες (projects), αστροβραδιές, βιντεοπροβολές, animation, κατασκευές, γενικές ομιλίες κ.λπ.
            
Η Σχολή Αστρονομίας διοργανώνεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στις αίθουσες του οποίου θα γίνονται τα μαθήματα. Στους μαθητές όλων των κύκλων σπουδών θα διανεμηθεί  δ ω ρ ε ά ν  από ένα βοηθητικό βιβλίο της Εταιρείας σε κάθε κύκλο, με γενικό τίτλο «Στοιχεία Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής», γραμμένο ειδικά για τους μαθητές της Σχολής. 
Θα δοθούν δε και άλλα εποπτικά βοηθήματα.
            
Η φοίτηση στη Σχολή είναι ανελλιπής, γι’ αυτό σε κάθε μάθημα θα δίνουν τις παρουσίες τους οι μαθητές. 
Επίσης οι διδάσκοντες καθηγητές θα κάνουν άλλοτε μεν τεστ επί του προηγουμένου μαθήματος, άλλοτε δε επαναληπτικά διαγωνίσματα, για την καλύτερη εμπέδωση της διδασκόμενης ύλης και την μεθοδικότερη αξιολόγηση των μαθητών.
            
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο 5 – 7 μ.μ. και θα συνεχισθούν και το Σάββατο του Λαζάρου, 4η Απριλίου 2015. 
Μπορούν δε να τα παρακολουθήσουν και μεγαλύτεροι στην  ηλικία ως ακροατές, χωρίς να συμμετέχουν στη διαδικασία της διδασκαλίας. 
Όταν τελειώσουν όλα τα μαθήματα, την τελευταία ημέρα, θα επιδοθούν στους μαθητές της 1ης και 2ης Τάξης οι τίτλοι των σπουδών τους, ενώ στους μαθητές της 3ης Τάξης θα επιδοθεί ο τελικός απολυτήριος τίτλος των τριετών σπουδών τους. 
            
Οι εγγραφές θα γίνουν μισή ώρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων της πρώτης ημέρας και το δικαίωμα εγγραφής είναι μειωμένο φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης και ανέρχεται μόλις στα 15 €, το μήνα. 
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα www.astronomos.gr ή στα τηλέφωνα της Εταιρείας: 24.210 – 51.061 & 46. 253. 


Πηγή: astronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ