Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Νέα μελέτη βρίσκει ότι καταιγισμός μικρών επιπτώσεων ενδέχεται να «διέγραψε» μεγάλο μέρος της αρχέγονης ατμόσφαιρα της Γης
Credit: NASAΗ σημερινή ατμόσφαιρα φέρει πιθανότατα ελάχιστα ίχνη του αρχέγονου εαυτού της: Γεωχημικά στοιχεία δείχνουν ότι η ατμόσφαιρα της Γης μπορεί να έχει πλήρως εξαλειφθεί, τουλάχιστον δύο φορές από τη δημιουργία της, περισσότερο από 4 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. 
Ωστόσο, είναι ασαφές το ποιες διαπλανητικά δυνάμεις θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει σε μια τέτοια δραματική απώλεια.

Τώρα, ερευνητές στο MIT, το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο και το Κάλτεκ, έχουν προσγειωθεί σε ένα πιθανό σενάριο: μια αμείλικτη αιφνιδιαστική επίθεση μικρών διαστημικών βράχων, ή πλανητοειδών, μπορεί να είχε βομβαρδίσει τη Γη γύρω από τη στιγμή που η Σελήνη σχηματιζόταν, σηκώνοντας σύννεφα αερίου με αρκετή δύναμη για μια διαρκή εκτίναξη μικρών τμημάτων της ατμόσφαιρας στο διάστημα.

Δεκάδες χιλιάδες τέτοιες μικρές επιπτώσεις, υπολογίζουν οι ερευνητές, ότι θα μπορούσαν να εξαφανίσουν αποτελεσματικά ολόκληρη την αρχέγονη ατμόσφαιρα της Γης. 
Τέτοιες επιπτώσεις μπορεί να έχουν επίσης καταστρέψει άλλους πλανήτες, και ακόμη και τις ατμόσφαιρες της Αφροδίτης και του Άρη.Η μελέτη: Science Dierct


Πηγή / ΠερισσότεραMIT News

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ