Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Παράξενος γαλαξίας μπερδεύει τους αστρονόμους
Credit: Mao et al., NRAO/AUI/NSF, Sloan Digital Sky Survey
Ράδιο-οπτική εικόνα επικάλυψης του γαλαξία J1649 + 2635. Το κίτρινο είναι το ορατό φως της εικόνας· Το μπλε είναι η εικόνα ραδιοφώνου, υποδεικνύοντας την παρουσία των πιδάκων.
Με τη βοήθεια των επιστημόνων της πόλης, μια ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε ένα σημαντικό νέο παράδειγμα ενός πολύ σπάνιου είδους γαλαξιών που μπορεί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς οι γαλαξίες αναπτύχθηκαν στις απαρχές του Σύμπαντος. 
Η νέα τεχνική ανακάλυψης, υπόσχεται να δώσει στους αστρονόμους πολλά περισσότερα παραδείγματα αυτού του σημαντικού και μυστηριώδη τύπου γαλαξιών.

Ο γαλαξίας που μελετήθηκε, με όνομα J1649 + 2635, σχεδόν 800 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη, είναι ένας σπειροειδής γαλαξίας, όπως ο δικός μας Γαλαξία, αλλά με εξέχοντες «πίδακες» υποατομικών σωματιδίων που κινούνται προς τα έξω από τον πυρήνα του σχεδόν στην ταχύτητα του φωτός . 
Το πρόβλημα είναι ότι οι σπειροειδείς γαλαξίες δεν θα έπρεπε να έχουν τέτοιους μεγάλους πίδακες.

"Για να καταλάβουμε το πώς αυτοί οι πίδακες μπορούν να παραχθούν από το «λάθος» είδος γαλαξιών, συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να βρούμε περισσότερα από αυτά", είπε ο Μάο.
To-New-Sas

Πηγή: PHYS.ORG

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ